Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Vi minns Estelles och Leonores dop – se filmerna här!

27 mar, 2018, 13:00 
Ellen Myrgård Lindén
Den 8 juni är det prinsessan Adriennes tur att bli baddad med det traditionsenliga ölandsvattnet i Drottningholms slottskyrka, precis som hennes syskon och flera av hennes kusiner.
Annons

Nu vet vi när prinsessan Adriennes dop kommer att äga rum, nämligen den 8 juni i Drottningholms slottskyrka.

Det är nu många kungliga barn som döpts de senaste åren. Prinsessan Estelle döptes ju i Slottskyrkan på Stockholms slott. Som första flicka fick hon ligga i tronarvingevaggan, eller prinsvaggan som den även kallats. Även prins Oscar döptes i samma kyrka.

Men efter det skapades en ny tradition för de barn som inte är barn till blivande regenter. Prinsessan Leonore, prins Nicolas, prins Alexander och prins Gabriel har alla döpts i Drottningholms slottskyrka. Nu kommer även prinsessan Adrienne att döpas i samma kyrka, iklädd dopklänningen som för första gången bars av hennes morfars far prins Gustaf Adolf år 1906.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Men minns ni Estelle och Leonores dop? Kika på höjdpunkterna i filmerna här nedan! 

Annons

Foto: Kungahuset.se

Annons