Anders Bagges vågade fråga till hustrun Johanna – efter hennes skilsmässa: ”Ganska befriande”

21 feb, 2022, 12:02 
AvAnna von Koch
Flera hundar, en katt – och så två människor. Där har ni invånarna i Baggebo!
Anders Bagge och hans fru Johanna har verkligen det mesta av det bästa därhemma på natursköna Färingsö.
Vi hälsade på det härliga paret för en pratstund om livet, kärleken – och hundar förstås.
Annons
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

Anders Bagge gör just nu succé i Melodifestivalen där han storstilat vann sin delfinal och därmed är klar för den stora kommande finalen. Redan i höstas besökte Svensk Damtidning Anders Bagge och hans hustru Johanna Lind Bagge.

Det är en solig och vacker höstdag på Färingsö i Stockholm. Löven skimrar på träden, fåglarna kvittar och Mälaren ligger kavlugn och glittrande nere vid bryggan. Nej, det kan inte bli mycket mer idylliskt när Svensk Damtidning hälsar på hemma hos Anders Bagge, 53, och hustrun Johanna Lind Bagge, 50.

Här i den 1 100-kvadrat stora vita villan från 1917 har Idol-jurymedlemmen och skivproducenten skapat sitt eget paradis ”Baggebo” med bland annat pool, fyra musikstudios, ett gamingrum, en flygsimulator, spabyggnad, jacuzzi och bastu, samt en fullt utrustad sjöbod med duschar och kökspentry där katten Smilla är drottning. För att inte tala om en egen strand och brygga, där en liten gummibåt ligger förankrad.

Annons

– Vi är inga båtmänniskor, säger Anders. Vi skulle nog vara det om någon annan körde. Jag kör bara på grund eller så får jag bensinstopp, säger Anders och skrattar.

Johanna Lind Bagge och Anders Bagge har varit ett par i sex år.

Anders Bagges insikt om barn

Visst är sjötomten lyxig värre, men materiella ting är annars inte så viktigt för det jordnära paret. Lycka för Anders och Johanna är i stället när kroppen och själen är i balans, när de hinner med en gemensam hundpromenad i skogen, eller när den nyaste familjemedlemmen, grand danois-valpen Julia lojt sträcker ut sig mellan dem i sängen, så pass att Anders får gå lägga sig i en extrasäng.

Ja, deras hundar betyder verkligen allt för dem.

– Det här är våra svansbarn, säger Anders. När jag förstod att jag inte kunde få barn och till slut accepterade det, så tittade jag på mina hundar och sa: ”Nu är ni mina barn”.

Johanna håller med.

– Hundar är inte hela livet, men det gör hela livet.

En väldigt stor del av makarnas liv handlar om deras älskade hundar.
Recept.se Nyhetsbrev

Paret älskar dock alla djur. De är djurambassadörer och håller just nu på att bygga upp hjärteprojektet Hunden i centrum, vars syfte inte bara är att hjälpa hundar och hundägare men även hjälpa hundar som har det svårt.

Annons

– Detta gör vi tillsammans med ett fantastiskt team av professionellt utbildade inom hund som har lång erfarenhet inom olika områden. Vi har bland annat veterinärer, hundpsykologer och hundtränare i Hunden i Centrum, säger Johanna.

Åker hem till flocken

Hos Hunden i centrum är alla hundar välkomna, oavsett ursprung eller ras. Långa öron, korta ben, kroksvans eller smal nos.

– Hela vårt liv kretsar kring hur vi kan förbättra för hundar och djur. Vi kommer inte att kunna rädda all världens hundar, men vi kan förändra en hunds hela värld. Och då är vi glada, säger Anders.

Johanna tjatade till sig sin första hund när hon var sex år. Hon har alltid haft många hundar och var till en början inriktad på att bli veterinär. Anders har också alltid haft djur. Om paret någon gång tar sig in till Stockholm för att äta middag på krogen bryter de oftast upp direkt efter desserten för att åka hem till sin flock, berättar Anders.

– Hundarna är vår familj och vi är inte hela utan dem.

”Det är ganska befriande med en person som struntar i regler och normer”, säger Johanna om sin man.

Anders Bagges första möte med Johanna

Anders och Johanna har varit ett par i sex år. Men träffades första gången på en middag hemma hos Anders för 16 år sedan. Johanna var då gift och hade med sig sin lille son Daniel. Medan alla vuxna åt middag och konverserade dök Anders ner på golvet och lekte med Daniel. Johanna kände direkt att det var något speciellt med Anders och att han hade ett gott hjärta. Det känner hon fortfarande.

Annons

– Det är ganska befriande med en person som struntar i regler och normer, säger hon och tittar ömt på sin man.

– Dessutom är det otroligt härligt när en person bara är som den är. Anders förställer sig aldrig. Det man ser är det man får, nästan i alla fall, säger hon och skrattar.

Johanna Lind Bagge berättar om första gången hon träffade Anders Bagge – och hur intresse väcktes direkt.

När Johanna separerade från Daniels pappa 2015 hörde Anders av sig.

– Han skickade ett sms och frågade om vi skulle fika eller gifta oss direkt, säger Johanna och skrattar. Anders skojar jämt!

Har en vuxen son

Johanna hade egentligen tänkt att leva själv en tid, men föll till sist för Anders ihärdiga charm och hans övertygelse om att det var honom hon skulle vara med. Hon flyttade så småningom in hos Anders i Baggebo.

Johannas son Daniel är nu vuxen och pluggar affärsjuridik i Lund och jobbar som tennislärare. De försöker träffas så ofta de får möjlighet även om han är en ”busy man”.

Annons

Förutom hundarna kantas Anders och Johannas liv annars mest av jobb. Johanna är auktoriserad hud-och spaterapeut, samt entreprenör inom skönhet- och hälsobranschen samt driver den egna webbshopen, Johannalindbagge.se med det egna varumärket JLB Kollektion.

I vår kommer även den första egna klädkollektionen för kvinnor i alla former som kommer heta JLB by Wild Collection.

– Det är fina och exklusiva kläder, men till ett bra pris för alla kvinnor. Jag gillar att jobba med återvunnet material och det är även bättre för miljön, säger hon.

Anders Bagge har utöver Idol nu även synts i Melodifestivalen – där han vann sin delfinal.

Anders Bagge om Idol: ”Roligaste jag vet”

Anders har under hösten haft fullt upp med TV4-programmet Idol, där han sitter i juryn.

– Det är bland det roligaste jag vet. Jag är så oerhört begeistrad över den musiktalang som finns i Sverige.

Annons

Dessutom har Anders fått det egna radioprogrammet Maracas på Mix Megapol. Vid sin sida kommer han att ha programledaren Arantxa Alvarez, som han lärde känna när hon tävlade i Idol 2013.

I radioprogrammet bjuder Anders in artistvänner till studion för musikhistorier, nöjesnack och tävlingar.

– Det är så vansinnigt spännande och en helt ny arena för mig, säger Anders.

Annons