Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Anders Bagges känslokaos efter Melodifestivalen – bröt ihop bakom kulisserna

20 feb, 2022, 18:00 
AvIndra Nordemar

Efter Anders Bagges vinst i Melodifestivalen bröt han ihop totalt.

Annons
Här är Sveriges 5 rikaste!Brand logo
Här är Sveriges 5 rikaste!

Under lördagskvällen gick den tredje deltävlingen i Melodifestivalen av stapeln. Och det blev minst sagt en känslosam kväll.

En av de tävlande var Anders Bagge, tv-profilen, musikproducenten och låtskrivaren som under många år lidit av scenskräck. Men efter att ha deltagit i Masked Singer i fjol fick han mersmak och beslutade sig för att rädslan inte längre skulle stoppa honom.

Han framförde låten Bigger Than The Universe – och han gjorde det med bravur! Bagge fick flest röster av alla vilket innebär en direktbiljett till final.

– Jag trodde jag skulle komma sist, sa han efter vinstbeskedet.

Anders Bagges känslokollaps efter Mello

Redan när Bagge tog emot blommor och gratulationer fick tittarna se honom djupt berörd med tårar i ögonen. Men när programmet sedan var slut, och intervjuerna fortsatte bakom kulisserna, bröt han ihop.

Annons

Det är när Faith Kakembo, som blev den andra artisten att ta sig direkt till final, intervjuas av SVT som Bagge ansluter. Men tårarna bara forsar och han lyckas inte svara på frågorna då han näst intill hulkar ur sig orden.

Man efter en kortare paus lyckas han samla sig en aning.

– Jag gick upp på scenen och tog med mig smärtan som var när min pappa gick bort, som var min mentor, min bästa vän. Och jag kände att han var med mig. Och sen mina hundar, som för en månad sedan... Det bara blir för mycket, och sen tror inte jag på mig själv. Jag har inget självförtroende, säger han med en skakig röst.

– Bara att jag tog mig upp på scen är min stora vinst, men nu är jag bara ledsen när jag egentligen borde vara glad.

Han konstanterare dock senare att det egentligen handlade om att han var överlycklig men att känslorna tog över.

Annons