Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

6 klassiker från Chanel som du kan fynda vintage just nu

20 feb, 2019, 07:00 
AvJohanna Lejon
Chanel-väskor
Visste du att Karl Lagerfeld, Chanels chefsdesigner som gick ur tiden i dag, älskade Sverige? Svensk Damtidning hyllar hans modearv genom att lista några fantastiska klassiker från Chanel – som du kan fynda vintage just nu!
Annons

– Jag måste säga att jag älskar svensk kultur. Den författare jag känner till bäst är Selma Lagerlöf. And I love, love, love Carl Larsson. Jag tilltalas av idén om drottning Kristinas hov, innan hon lämnade Sverige, när hon bjöd in den franske filosofen Descartes. Jag älskar till och med den kitschiga filmen om henne med Greta Garbo i huvudrollen. Jag är också fascinerad av Axel von Fersen. Marie-Antoinettes förmodade älskare, som fick ett så snöpligt slut, har Karl Lagerfeld berättat för svenska ELLE.

Förtjust i svensk design

I intervjun med ELLE avslöjade han också att han gillar svensk design. Inredningsdesign vill säga. Särskilt förtjust var han i inredning från sent 1700-tal, det vill säga Gustav III:s tid.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Det är ett slags renare Louis XVI. Gustav III inspirerade Verdis opera Maskeradbalen. Han blev avrättad under en bal i Operahuset. För att leda bort tankarna från det spelade man på 1800-talet operan i 1500- och 1600-tals- kostymer, och inte i Louis XVI-stil. Gustav III lät också bygga Hagapaviljongen. Det är väl där kronprinsessan Victoria bor? Det finns också ett annat hänförande slott i Stockholm – Drottningholm – lite äldre, början av 1700-talet, med originalinredning.

Annons

Han kunde sin design, Karl. Det har han, inte minst, visat sedan 1983, då han tog över som chefsdesigner hos modehuset Chanel.

Klassiker från Chanel som du kan fynda vintage nu

I Karl Lagerfeldts ära har Svensk Damtidnings moderedaktör Johanna Lejon listat några fina Chanel-klassiker som ligger ute just nu. Skynda att vintage-fynda!

Plånbok från Chanel
Bälte från Chanel

Bälte/halsband från Chanel. Läs mer och köp här.  (reklamlänk)

Annons
Väska från Chanel
Örhängen från Chanel
Brosch från Chanel
Annons

Läs mer:

Foto: TT

Annons