Kolla in nya varianten av Victorias succéklänning

Kronprinsessan Victorias succéklänning från By Malina är tillbaka!

I höstas, närmare bestämt tisdagen den 1 september, närvarade kronprinsessan Victoria och prins Daniel vid en mottagning hos Förenta staternas ambassadör med anledning av skulptur­utställningen Alice Aycock på Kungliga Djurgården.

USA:s ambassadör Kenneth A. Howery bjöd in gästerna till sin trädgård för mingel och samtal Under mottagningen närvarade även konstnären via länk och berättade om sina verk.

Skulpturutställningen, som invigdes av prins Daniel i juni, är Alice Aycocks första i Skandinavien och den första som arrangeras i Prinsessan Estelles kulturstiftelses regi.

På kungahusets sajt berättar man mer:

”Alice Aycock är bosatt och verksam i New York. Hon har haft stora framgångar internationellt sedan början av 70-talet. 2018 erhöll hon den prestigefulla utmärkelsen Lifetime Achievement Award in Contemporary Sculpture.

Alice Aycocks verk finns i museisamlingar världen runt, inklusive Australian National Gallery, Museum of Modern Art, Guggenheim och Metropolitan Museum i New York. Hon är även känd för sina många offentliga installationer som bland annat är placerade på fjorton olika universitet i USA”

Trots att det var ett amerikanskt garden party som gick av stapeln så hade kronprinsessan Victoria på sig svensk design. Representativt och smart! Hennes klänning var ny och kom från By Malina (länk till Apprl). Den sålde dock snabbt slut. Men nu är den äntligen tillbaka – nästan samma fina modell men i ett nytt mönster! Här kan du kolla in klänningen – och dess prislapp! (länk till Apprl)

Klänning från By Malina. Läs mer och köp här. (länk till Apprl)

Mer mode från Svensk Damtidning:

Kika in Victorias och Daniels fina köp till Haga slott

Sanningen bakom kungafamiljens mest kända klädkrock

Finaste röda plaggen i butik just nu

Foto: Kungliga Hovstaterna