Artikeln innehåller reklamlänkar

Smink för mogen hud – tips och knep för en fin makeup

27 jan, 2022, 07:38 
AvVeronica Henriksson
smink mogen hud

Hud som strålar, påsar som är ett minne blott och läppstift som sitter på plats hela dagen. Här är knepen och produkterna för en mogen hud som enkelt skapar en felfri makeup!

Annons

Med åren tappar huden fukt, lyster och elasticitet. Linjer och rynkor blir tydligare och huden något slappare. Det är en del av livet – och något vackert att älska. Det tyder trots allt på att du har fått möjligheten att åldras.

Har du en mogen hud har du säkert också märkt att makeupen inte lägger sig lika enkelt som tidigare och att läppstiftet gärna smiter utanför läpparnas konturer. Men ingen fara! Det finns enkla supertips för en felfri makeup. Här är fem enkla knep och produkter som gör jobbet!

Bästa makeupen för åldrad hud

Här är superprodukterna och tipsen som gör stor skillnad med din makeup!

Utjämnande primer, BioMineral Perfecting Serum Primer – Estelle & Thild

Mogen hud behöver oftast all fukt den kan få och därför är det också extra bra att fokusera på fuktgivande produkter – även i din sminkrutin. En primer är en riktig superprodukt som används som ett första steget i makeuprutinen, alltså efter du är färdig med din hudvård och innan foundation. Primern jämnar ut huden (perfekt om du har fina linjer eller rynkor), ger lätt lyster och plumpar huden med fukt! Dessutom håller basen bättre under dagen.

Annons

BioMineral Perfecting Serum Primer från svenska Estelle & Thild återfuktar fint, samtidigt som den har lugnande egenskaper och skyddar mot HEV-ljus (även kallat blått ljus).

primer anti age estelle thild
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Återfuktande foundation, Miracle Pure Foundation – Max Factor

Recept.se Nyhetsbrev

Precis som du kan anpassa din hudvård efter din hudtyp kan du också anpassa din makeup efter din hudtyp. Och en foundation med fukt är aldrig fel – oavsett ålder! Har du mogen hud är det fördelaktigt att fokusera på en lätt bas med produkter som inte är fullt täckande för att inte riskera att huden ska kännas kakig (eller att foundation ska fastna i rynkor).

Prisvärda Miracle Pure Foundation är en lätt täckande foundation som också är en hybrid mellan hudvård. I den fantastiska foundationen finns nämligen vårdande och återfuktande hyaluronsyra samt vitamin C som fokuserar på att ge lyster till huden.

max factor återfuktande foundation budget
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Concealer med fukt, Bye Bye Under Eye Concealer – It Cosmetics

Påsar under ögonen och mörka ringar – ja, det drabbar alla, oavsett ålder. Men en mogen hud har också oftast fina linjer kring ögonen, där makeup också lätt fastnar.

Annons

Bye Bye Under Eye Concealer är en fin och lättarbetat concealer speciellt anpassad för åldrad hud. Concealern har hudvårdande innehåll, full täckning och en konsistens som lägger sig över linjer och rynkor, inte i. Några dutt med fingrarna ger genast en piggare känsla!

concealer under ögonen it cosmetics
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Lätt puder, Age Perfect Beautifying Serum Powder – L'Oréal Paris

En vanlig myt är att mogen hud inte ska bära puder. Det stämmer inte alls! Däremot är det en bra idé att undvika ett för tjockt och pudrigt puder för att inte riskera ett kakigt resultat.

Age Perfect Beautifying Serum Powder är ett lätt mineralpuder som så fint, så fint lägger sig på huden och skapar en sammetslen yta. Perfekt om du bara vill ge en gnutta jämn färg till huden (glöm inte att återfukta ordentligt innan) eller sätta foundation på plats.

puder anti age loreal
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Läppenna, Power Line Plumping Lipliner – Buxom

Läppstift och läppglans som "blöder" ut i de små rynkorna kring läpparna är otroligt irriterande. Men där gör en läppenna otroligt stor skillnad! Läppennan får nämligen läppstiftet att hålla sig innanför läpparnas konturer och ger också illusionen av något fylligare läppar. Supertips! Börja med att måla läppennan längst läpparnas linjer och fyll sedan i på läpparna. Det gör att när ditt läppstift börjar tonas bort, har du fortfarande färg kvar på läpparna tack vare läppennan.

Annons

Fantastiska Power Line Plumping Lipliner har en bra, triangelformad spets, som gör att det är lätt att vara precis vid applicering. Läppennan är krämig vilket underlättar appliceringen och har superfina pigment.

läppenna buxom mogen hud
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Läs mer:

Drottning Silvias stilresa genom åren
Drottning Silvias stilresa genom åren
Annons