Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Betyg på kläderna! De klädde sig bäst under Riksmötet 2019

10 sep, 2019, 15:53 
AvJohanna Lejon
Bäst klädda på Riksmötet
Alla var där – men vem klädde sig bäst? Svensk Damtidnings moderedaktör Johanna Lejon betygsätter kläderna vid Riksmötets öppnande 2019.
Annons

Drottning Silvia

👑👑👑

Alltid modig – alltid på modet var rubriken då ELLE tidigare i år satte drottning Silvia på omslaget. Och nog stämmer det. 75 år gammal – och stilfull som få! Dessutom mest vågad i kungafamiljen – modemässigt. Silvia räds inte att sticka ut. Den vita capen blir otroligt snygg och effektfull bredvid kungens mörka kostym. Pillerburken på huvudet är pricken över i! Outfiten får mig att tänka på Jackie Kennedy under 1960-talet.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Silvia

Kronprinsessan Victoria

👑👑👑👑

Återbruksprinsessan satsar på hållbart mode igen! Kavaj från Milly, som vi sett många gånger förr. Smart och snyggt. Jag älskar pumpsen från Flattered. Jag gillar att Victoria hakat på trenden med baroquepärlor – så snyggt. Klassiskt men ändå trendigt!

Annons
Kronprinsessan Victoria

Prinsessan Sofia

👑👑👑👑👑

Alltså wow! Jag älskar den här outfiten på Sofia. Hur det svarta, sobra, kombineras med sammeten i hårsmycket och skorna. Det är såhär hon ska klä sig, exakt såhär. Sofia är ibland en smula svajig i sin stil, men det här strikta men ändå spännande, med en touch av 70-tal, gillar jag skarpt!

Prinsessan Sofia

Ardalan Shekarabi

👑👑👑👑👑

Civilminister Ardalan Shekarabi korades till Årets bäst klädda man på ELLE-galan förra året. Vi förstår varför! Hans signum, flugan, sitter som en smäck. Jag älskar den vinröda kulören. Kostymen är dessutom i perfekt storlek – inte för stor, inte för liten.

Annons
Ardalan

Annie Lööf

👑👑👑

Centerpartiets Annie Lööf är relativt nygravid. Och alla som varit gravida vet hur det är. Det är ibland svårt att klä sig, speciellt i början och mitten av graviditeten. Men visst klarar hon det galant. Den rosa blåsan från Residus är både snygg och cool. Draperingen är pricken över i. Jag gillar att hon, strawberry blonde som hon är, kombinerar sin hårfärg med det rosa. Långt ifrån en given kombination men hon tar hem den.

Annie Lööf

Ebba Busch Thor

👑👑👑👑👑

Min absoluta favoritoutfit. Svart men det händer något ändå. Pumpsen, i snakeprint (kronprinsessan Victoria har ett par liknande) blir den där extra kryddan, som gör det hela roligt och spännande. Också den röda väskan är jättesnygg! Jag gillar att hon bär håret uppsatt, det gör att den flickiga klänningen blir mer kvinnlig.

Annons
Ebba Busch Thor

Stefan Löfven och Ulla Löfven

👑👑👑👑

Sveriges mest välklädda par, statsministern och hans hustru! Utan konkurrens. Brita och Kalle Zackari kan slänga sig i väggen. Den lila slipsen: kul, oväntad! Ullas glasögon: även de otippade. Men så rätt. Att Ulla och Stefan alltid ser bra ut kan man lita på.

Stefan och Ulla Löfven

Aida Hadzialic

👑👑👑👑

Den burgundyfärgade kostymen är ett plagg jag gärna skulle se prinsessan Sofia i i höst! Hon får gärna styla den exakt såhär: med en enkel vid blus (perfekt öppen i halsen), klackar och utslaget hår. Avspänt men uppklätt. Man är aldrig fel i blazer och byxa, ALDRIG I tell you!

Annons
Aida

Ulf Kristersson och Birgitta Ed

👑👑👑👑

Det är något med Ulf Kristerssons stil som får mig att tänka på prins Daniel? Kanske är det den dubbelknäppta kavajen, de mörka bågarna? Hur som helst – Ulf Kristersson är stilig och stilfull. Det cognacsfärgade datafodralet han bär lite nonchalant är en del av looken – tro inget annat. Ulf hustru Birgitta satsar på klassiskt svart, jag gillar hennes snygga väska, en klassisk skinnshopper. Ringningen, båtringningen, är också snygg, särskilt till halsbandet!

Ulf Kristersson

Foto: TT

Annons