Chris markering mot kungaparet

Chris O'Neill och kungaparet
Chris O'Neill ville inte bli kunglig. Därför tackade han nej till en prinstitel och markerade tydligt sin vilja mot kungaparet. Om detta berättar man i det nya avsnittet av podcasten Svensk Dam Doku.
Annons

När Madeleine träffade Chris, genom gemensamma svenska vänner i New York, var hon stukad. Hon hade lämnat Sverige efter den spruckna förlovningen med Jonas Bergström och var egentligen inte sugen på en ny relation. Men så stod han där plötsligt, gentlemannen. Han var både amerikansk och brittisk.

Annons

Öppen men samtidigt korrekt. Varm men också reserverad. Han är bildad och kulturell. Kan umgås med alla.

Chris var så självklar och så annorlunda mot alla andra hon träffat. Senare ska Chris komma berätta, i en intervju med Fredrik Skavlan, att han faller direkt. Det gör inte Madeleine. Men det finns en kemi dem emellan. Direkt. Och den där kemin leder senare till att de blir förälskade.

Annons
Madeleine och Chris
Madeleine och Chris i augusti 2011.

I juni 2013 var det så dags för bröllop. Men Chris blev inte prins. Han valde bort prinstiteln. Till skillnad från Daniel och Sofia ville han inte bli någon kunglig höghet.

I en intervju med modetidningen King kommenterade han beslutet:

– Det var aldrig ett alternativ. Jag är inte född i någon kungafamilj. Jag är Christopher O’Neill, min far var Paul O’Neill. Han var en familjefar som hade sin egen identitet, arbetade hårt och lyckades bra med det.

I samma intervju förklarade han att det stundtals är en utmaning att vara gift med en prinsessa.

Annons
Chris och Madeleine
Chris och Madeleine med kungaparet 2013.

– Jag har ju träffat kvinnan i mitt liv, kvinnan jag älskar. Men det är klart att det har sina utmanande sidor att vara gift med en prinsessa. Givetvis har det komplicerat mitt liv, av uppenbara skäl. Men det är inte så att jag har tvingats slåss med näbbar och klor för att bevara min självständighet, det var något vi diskuterade med Madeleines föräldrar på ett tidigt stadium, och de har aldrig haft några invändningar.

Chris markerade alltså tydligt, för kungen och drottning Silvia att han inte ville bli prins. Han ville fortsätta med sin finansverksamhet. Han ville fortsätta vara självständig.

Foto: TT

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

8 kommentarer till “Chris markering mot kungaparet”

 1. ellinor blomquist skriver: 14 februari, 2020

  Chris är fantastisk!
  Håller på sin egen indentitet,stolt för sitt ursprung osv.
  Al heder åt denne man -förstår att Madeleine föll för Chris!


 2. Mary skriver: 14 februari, 2020

  Madeleine har verkligen lyckats väl med val av partner. En förnuftig man.


 3. Kristine Oslo skriver: 14 februari, 2020

  Det er vel ikke noen “markering”, men et “vettigt beslut” som dere sier i Sverige. All honnør til Chris som ikke vil ligge svenske skattebetalere til byrde. Selv Kungen har jo kommet under fund med at man ikke kan ha en hærskare av kongelige i vår tid. Nå leste jeg nettopp at i det britiske kongehuset har man avskjediget, ja hva var det, 26 personer som følge av at Harry og Meghan har forlatt kongehuset. Altså, bortimot 30 personer som skal stelle for 2! Det er jo helt vilt. Jeg tror også at vi snart må slippe “fangene” løs. Det er så mange av dem som ikke vil være kongelige, Märtha, Harry & Meghan. Men de vil nok gjerne “skumme fløten” som vi sier i Norge, likevel. De vil beholde visse fordeler, men ikke ha forpliktelsene som følger med. Der er Chris et godt eksempel på at man kan være helt uavhengig og heller ikke kreve noen fordeler for
  egen person. Om hans fru gjør det, så er det hennes, ikke hans valg.


 4. Bror skriver: 14 februari, 2020

  Det var en gång en biskop i Västerås som hette Peder Swart.
  Han har gått till eftervärlden som den som skrev (diktade) historien om Gustav Vasa.
  Denna Swartska historia kom för århundraden framåt att prägla bilden av Gustav Vasa som Landsfadern; alla goda gåvors givare och outtröttlige bekämpare av bondeplågande fogdar och i lönndom övervintrande danskvänner. För att inte tala om alla dessa papistiska överlöpare i kloster och i biskopsborgar.
  Tänk så mycket lättare det hade varit om Swart istället haft en pod – Peders Pod!


 5. Daga skriver: 14 februari, 2020

  Chris var en mogen man då Madeleine mötte honom.

  Förlovning och bröllop och väntade barn efter ett par års sällskap.Det gick fort han hann väl inte lära känna hennes familj och Sverige särskilt väl.Varför skulle en medelålders amerikan bosätta sig i Norden?Vad vi vet jobbar han i Miami har hus och hem och karriär.Hustrun är hemmafru,tar hand om de tre barnen.Vanligt leva så i USA.Mannen försörjer familjen och kvinnan är hemma med barnen.Chris har själv uttryckt det så.Storasyster tog god tid på sig.Daga


 6. Ingrid skriver: 14 februari, 2020

  Madeleine har valt välutbildade och självständiga män. Chris är en internationellt bildad man med ett brett register ,väl valda erkända skolor
  Och ett liv både från USA och GB.
  Kulturell familj och ett spännande nätverk ,vad kan man önska mer?

  Sverige är för litet och kompetensen har ingen plats.


  1. charlotte skriver: 15 februari, 2020

   Ingrid,
   Då är det väl artigheten och respekten för Sveriges monarki som fattas. Detta tillhör också allmänbildning.


 7. PernillaA skriver: 15 februari, 2020

  Bror, chapeau för en mycket bra kommentar


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar