Chris markering mot kungaparet

Chris O'Neill och kungaparet

Chris O'Neill ville inte bli kunglig. Därför tackade han nej till en prinstitel och markerade tydligt sin vilja mot kungaparet. Om detta berättar man i det nya avsnittet av podcasten Svensk Dam Doku.

När Madeleine träffade Chris, genom gemensamma svenska vänner i New York, var hon stukad. Hon hade lämnat Sverige efter den spruckna förlovningen med Jonas Bergström och var egentligen inte sugen på en ny relation. Men så stod han där plötsligt, gentlemannen. Han var både amerikansk och brittisk.

Öppen men samtidigt korrekt. Varm men också reserverad. Han är bildad och kulturell. Kan umgås med alla.

Chris var så självklar och så annorlunda mot alla andra hon träffat. Senare ska Chris komma berätta, i en intervju med Fredrik Skavlan, att han faller direkt. Det gör inte Madeleine. Men det finns en kemi dem emellan. Direkt. Och den där kemin leder senare till att de blir förälskade.

Madeleine och Chris

Madeleine och Chris i augusti 2011.

I juni 2013 var det så dags för bröllop. Men Chris blev inte prins. Han valde bort prinstiteln. Till skillnad från Daniel och Sofia ville han inte bli någon kunglig höghet.

I en intervju med modetidningen King kommenterade han beslutet:

– Det var aldrig ett alternativ. Jag är inte född i någon kungafamilj. Jag är Christopher O’Neill, min far var Paul O’Neill. Han var en familjefar som hade sin egen identitet, arbetade hårt och lyckades bra med det.

I samma intervju förklarade han att det stundtals är en utmaning att vara gift med en prinsessa.

Chris och Madeleine

Chris och Madeleine med kungaparet 2013.

– Jag har ju träffat kvinnan i mitt liv, kvinnan jag älskar. Men det är klart att det har sina utmanande sidor att vara gift med en prinsessa. Givetvis har det komplicerat mitt liv, av uppenbara skäl. Men det är inte så att jag har tvingats slåss med näbbar och klor för att bevara min självständighet, det var något vi diskuterade med Madeleines föräldrar på ett tidigt stadium, och de har aldrig haft några invändningar.

Chris markerade alltså tydligt, för kungen och drottning Silvia att han inte ville bli prins. Han ville fortsätta med sin finansverksamhet. Han ville fortsätta vara självständig.

Hör hela historien om Chris O’Neill i nya avsnittet av Svensk Dam Doku.

Foto: TT