Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Danska Nikolai pryder omslaget på Vogue – se bilden!

26 mar, 2019, 18:00 
AvJohanna Lejon
Danska prins Nikolai
Danska prins Nikolais modellkarriär rullar vidare. Ni kan han även titulera sig omslagsmodell på självaste Vogue.
Annons

Prinsessan Diana har gjort det, Charlotte Casiraghi och prinsessan Caroline likaså. Liksom hertiginnan Catherine. Vad vi talar om? Kungligheter som prytt omslaget på det internationella modemagasinet Vogue – modetidningarnas Rolls Royce. Och nu har turen kommit till en dansk prins, närmare bestämt danska prins Nikolai.

Prins Nikolai på catwalken under Diors visning
Prins Nikolai på catwalken under Diors visning av vår- och sommarmodet 2019.

Det var under 2018 som den danska prinsens modellkarriär tog fart på allvar. Under vårvintern 2018 gick han Burberrys höstvisning på London Fashion Week och några månader senare syntes han på catwalken hos Dior, där han visade upp vår- och sommarmodet för 2019.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Prins Nikolai på catwalken
Nikolai under Burberrys FW-visning 2018.

Nikolai på Vogues omslag

Danska prinsen, son till prins Joachim och grevinnan Alexandra, har haft en spikrak succékarriär ända sedan han skrev modellkontrakt med agenturen Scoop Models.

Annons

– Precis som alla andra unga modeller tycker han det är roligt att göra visningar. Han är ung och det är kul att komma ut och visa upp sig, har Bente Lundquist, direktör i Scoop Models, berättat för BT tidigare.

– Prinsen är en intelligent ung man som vet vad han vill.

Nu är det dags för ännu en milstolpe i karriären – ett Vogueomslag.

Nikolai med mamma Alexandra och lillebror Felix
Nikolai med mamma Alexandra och lillebror Felix.

Vogue Ukraina låter Nikolai pryda hela Vogueomslaget med en stor bild på prinsens ansikte. Rubriken? ”Nikolai – Prince of Denmark”. På Instagram-kontot skriver magasinet:

– Omslaget av månadens nummer pryds av den 19-årige prins Nikolai, den sjätte i ordningen som kandidat till danska tronen.

Läs mer:

Foto: TT

Annons