Därifrån kommer Victorias hyllade klänning – kolla in prislappen

Victoria i Acne Studios

Victoria väljer svensk design – igen! Hennes nya klänning kommer från Acne Studios, det var modebloggen The Royals and I först med att avslöja!

Häromveckan släppte hovet en ny fin bild på vår svenska kronprinsessa och hennes familj. På fotot syns Victoria, Daniel, Estelle och Oscar posera tillsammans framför en bubbelgumsrosa bakgrund.

Fotot finns också att köpa, som vykort, i Slottsboden på Kungliga slottet i Stockholm.

Anna-Lena Ahlström heter fotografen som tagit bilden. Hon har, på senare år, varit en flitigt anlitad fotograf av den svenska kungafamiljen. Och vi förstår varför! För visst är bilden otroligt fin? Så avslappnad och naturlig, men ändå formell. Och Oscar och Estelle är så söta med varandra.

Men, låt oss fokusera på kläderna en stund! Det är många av er som hört av sig gällande kronprinsessans klänning, den beigefärgade med rosa mönster. Och vi har inte vetat varifrån den har kommit. Tills nu, vill säga. För under gårdagen fann modebloggaren Sarah Williams, som bland annat ligger bakom bloggen The Royals and I, klänningen, och via sina sociala medier kunde hon avslöja att den kommer från Acne Studios. (reklamlänk från Apprl) Den är, med andra ord, svensk design!

Så, vad är då Acne för märke – egentligen?

Victoria

Victoria i klänning från Acne Studios. Credit: The Royals and I.

”År 1996 etablerades det kreativa kollektivet Acne i Sverige, ett år senare designade de 100 par jeans i otvättad denim med röda sömmar. Acne Studios filosofi är att designa kläder som förstärker bärarens stil och personlighet. Varumärket ska med varje kollektion skapa ett koncept där varje plagg kan bäras separat eller matchas med andra märken för att på så sätt skapa en individuell stil. I skapandet lägger Acne Studios stor vikt på kvalité, material, design, komfort och hållbarhet”, skriver sajten Wakakuu.

Och vet ni! Victorias snygga rosa klänning med mönster och knyt i halsen finns faktiskt på rea just nu! Du hittar den här! (reklamlänk från Apprl)

Acne Studios

Klänning från Acne Studios. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Som ni ser matchar Victoria Acne-klänningen med stora rosa örhängen och beigea pumps.

Gillar du outfiten? Nedan har vi plockat ihop en nästan lika snygg – för en billigare slant!

Rosa klänning

Rosa klänning från Aeryne. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Apprl)

Örhängen

Örhängen från Caroline Svedbom. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Adtraction)

Pumps från Flattered

Pumps från Flattered (kronprinsessan har dessa i svart!). Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Foto: Anna-Lena Ahlström/Kungliga Hovstaterna