Det bar Victoria och Mette-Marit på sitt videomöte

Victoria

Kronprinsessan Victoria är precis som vi andra. När vi möter våra väninnor – då klär vi upp oss lite extra.

Kavaj, kavaj, kavaj… Ja, är det något plagg vi sett kronprinsessan Victoria i extra mycket de senaste veckorna – och månaderna – så är det den skräddade kavajen. Kronprinsessan är alltid välklädd, och nu under dessa coronatider har hennes fokus legat på att klä sig korrekt och enkelt. Victoria har skippat klänningarna till förmån för kostymen. Allt för att inte stjäla fokus från frågan – från det som är allra viktigast just nu.

Men häromdagen tvärvände kronprinsessan! Hon klädde återigen upp sig lite extra, trots att hon befann sig i hemmakontoret på Haga Slott. Vad som stod på agendan? Ett möte med de kungliga kollegorna – och nära vännerna – Haakon och Mette-Marit.

Haakon och Mette-Marit

Haakon och Mette-Marit på Skaugum.

Onsdagen den 6 maj höll kronprinsessan och prins Daniel ett videomöte med kronprinsparet av Norge, Haakon och Mette-Marit. Kronprinsparet hade sedan tidigare planerat att genomföra ett officiellt besök i Sverige denna vecka, men besöket har senarelagts med anledning av covid-19-pandemin.

Då det planerade besöket från Norge skjutits på framtiden möttes tronföljarparen i dag via videolänk från sina respektive hem i Sverige och Norge.

– Vi hadde sett veldig frem til å besøke dere i Sverige. Jeg vet det var stor interesse fra det norske næringslivet for besøket, så vi gleder oss til å komme når det blir mulig, sa kronprins Haakon vid inledningen av mötet.

Kronprinsessparet och kronprinsparet talade en hel del om den stora omställning som skett i och med att svenskar och norrmän inte längre kan resa mellan de två länderna, som vi är vana att göra. De båda tronföljarparen uttryckte sina starka förhoppningar om att brödrafolken i en snar framtid återigen kan mötas över gränsen.

Daniel och Victoria

Daniel och Victoria på Haga Slott.

Kronprinsessan och prins Daniel avslutade samtalet med att hälsa det norska kronprinsparet välkomna till Sverige så fort som möjligheten ges.

Victorias och Mette-Marits kläder

Och ser ni hur oerhört tjusig Victoria var under mötet, iförd en blus (eller klänning) som jag gissar kommer från det norska favoritmärket By TiMo (reklamlänk från Adtraction) – detta är dock inte bekräftat. Mette-Marit var också hon välklädd och satsade på en klänning från Pia Tjelta. (reklamlänk från Awin.com)

Just den blommiga klänningen, och blusen, är helrätt sommaren 2020. Nedan tipsar vi om några liknande klänningsalternativ. Vår favorit? Denna, med knyt i halsen, från kungliga favoritdesignern Ida Sjöstedt.  (reklamlänk från Adtraction)

Klänning

Klänning från H&M. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Klänning Arket

Klänning från Arket. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Adtraction)

Klänning från HM

Klänning från H&M. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Apprl)

Stories klänning

Klänning från & Other Stories. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Klänning från H&M. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Foto: Maren Kvikshaug/Det Kongelige Hoff, Victor Ericsson/Kungl. Hovstaterna, TT