Dolda planen bakom nya bilderna på Victoria

Victoria

De nya bilderna på Victoria där hon bär årets Rosa band är i själva verket inte alls så nya. De togs redan i början av september. Läs mer om när, hur – och var!

I dag, tisdagen den 1 oktober, inleds Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj. För elfte året i rad är vår svenska kronprinsessa, Victoria, beskyddare av kampanjen som pågår under hela oktober månad.

I dag släpptes nya bilder på kronprinsessan Victoria – iförd årets Rosa band. Ett band som 2019 är designat av Byredos stilfulle skapare Ben Gorham.

Victoria

Kronprinsessan Victoria iförd årets Rosa band, 2019.

– Jag är stolt över att få bidra till Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj, en kampanj som har berört mig personligen. För mig är hoppet viktigt och att påminna om bandets natur som binder oss samman och tillåter oss att blicka framåt. Jag bär bandet för min svärfar och alla andra anhöriga och drabbade, säger Ben Gorham själv om saken.

Rosa bande 2019.

Rosa bandet 2019.

2019 års Rosa band

Årets Rosa band är formgett som ett runt rep som är mönsterflätat i två rosa nyanser med silvertråd som glimrar till i höstmörkret. Ben Gorham är även först ut med att formge ett armband för Rosa Bandet-kampanjen, vilket är tillverkat med likadan tråd i samma färger som bandet och är tänkt som ett komplement för dem som även vill bära ett band runt sin handled. Med hjälp av två knutar justeras storleken på handleden.

Rosa bandets armband.

Rosa bandet-armbandet.

Ser bilderna lite annorlunda ut förresten, bilderna på kronprinsessan alltså. Ja, det är inte så konstigt. De brukar ju vanligtvis tas på Kungliga Slottet, men i år såg spelet bakom bildkulisserna annorlunda ut.

Rosa bandet-bilden som vi är vana att se den. Tagen på Kungliga slottet förra året – 2018.

Kronprinsessans besök på Karolinska Universitetssjukhuset

Fotona på Victoria iförd Ben Gorhams Rosa band är tagna redan i början av september i år då Victoria, i egenskap av kampanjens officiella beskyddare, besökte Karolinska Universitetssjukhuset i Solna den 6 september. Under besöket fick kronprinsessan följa en cancerpatients väg in i sjukvården genom en fiktiv berättelse.

Victoria

Kronprinsessan på väg in på Karolinska – utan årets Rosa band. Den 6 september 2019. Senare samma dag togs de officiella bilderna på Victoria iförd ben Gorhams specialdesignade Rosa band.

I patologlaboratoriet fick Kronprinsessan se hur vävnad tas om hand, dels för sjukvård, dels för forskning. Kronprinsessan fick även information kring det senaste inom cellterapi samt inom telomerasforskning, ett forskningsområde vilket renderade i nobelpriset 2009. Som avslutning på besöket fick Victoria se hur immunceller av typen NK-celler kan användas i cancerbehandling.

Kronprinsessan var, dagen till ära, klädd helt i rosa. Passande, minst sagt. Victorias snygga kostym kommer från svenska Rodebjer – blusen likaså. (reklamlänk från Apprl) Skorna är från Rizzo.

Foto: TT, Kungliga Hovstaterna, Micael Engström/Cancerfonden

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: