Fina historien bakom armbandet som kronprinsessan alltid har på sig

Ädla gamla smycken i all ära! Men visst finns det andra, billigare, smycken som kungligheterna gillar att ha på sig. Här är Victorias favoritarmband.

I koja och slott, på resa och hemma, i ur och skur... ja, ni förstår! Kort sagt: alltid. Det finns ett armband som vår vackra kronprinsessa, Victoria, alltid tycks ha på sig. Ett armband som ligger henne väldigt nära om, ja just det, hjärtat. Och ja, det är ett armband – i form av just ett hjärta.

Kronprinsessans favoritarmband kommer från Sophie by Sophie och går under det mycket passande namnet Heart Bracelet. (länk till Ellos) Armbandet finns i både silver och guld och kronprinsessan har det i silver.

Armband från Sophie by Sophie. Läs mer och köp här. (länk till Ellos)

Armbandet finns också med ett matchande halsband.

Halsband från Sophie by Sophie. Läs mer och köp här. (länk till Ellos)

Historien bakom Sophie by Sophie

Smyckesmärket Sophie by Sophie (länk till Åhléns) grundades av Sophie Gyllenhammar Mattsson (dotter till PG Gyllenhammar).

– Ända från början har Sophie by Sophie handlat om starka kvinnor som vågar sticka ut, som gillar att synas. Jag beundrar kvinnor i alla åldrar, och vänder mig både till den unga tjejen och till den coola kvinnan över 90. I Sverige är man väldigt åldersfixerad, det är så synd. Vad härligt det vore om folk slutade hänga upp sig på åldrar, det skulle göra oss mycket friare, har Sophie berättat.

Inspirationen till smyckena, varifrån kommer den?

– Konst, musik, film, litteratur, naturen, resor, människor – allt och alla som finns runtomkring mig.

Sophie berättar vidare att hennes stora förebild är hennes mor.

– Hon lever inte längre, men jag känner fortfarande en kontakt. Mamma gav mig kärlek, support och lyste som en stark stjärna i mitt liv.

Ett smycke som betytt mycket för Sophie är ett armband hon gjort i samarbete med Childhood.

Childhoodarmbandet (länk till Ellos), där 10 procent av priset går till organisationen, har blivit en oerhört populär produkt. Och detta inte bara för Sophie by Sophies kunder. Det tillhör också den kungliga smyckessamlingen.

– Jag invigningstalade på Livrustkammarens utställning Kungliga Smycken för ett par år sedan. I samband med det köpte slottet in armbandet som ett modernt kungligt smycke, och det tillhör nu den officiella samlingen. Det är lite svårt att greppa, det kommer ju att leva vidare där för alltid, har Sophie berättat.

Både kronprinsessan, drottningen och prinsessan Madeleine använder armbandet flitigt. I Childhood-serien ingår också halsband och örhängen.

Armband från Sophie by Sophie x Childhood (finns också som guldpläterad). Läs mer och köp här. (länk till Ellos)

Örhängen från Sophie by Sophie x Childhood. Läs mer och köp här. (länk till Ellos)

Halsband från Sophie by Sophie x Childhood (finns i både silver och guld). Läs mer och köp här. (länk till Ellos)

Mer mode hos Svensk Damtidning:

Kolla in Tilde de Paula i vinterns vackraste kappa

Victoria i dansk design – se nya blusen

Så stylar Victoria knytblusen från Camilla Thulin

Foto: TT