Här är Victorias nya snygga statementblus – kolla in prislappen

Victoria
Victoria satsar på H&M – och Custommade. Svensk Damtidning har koll på kronprinsessans nya plagg!
Annons

Kronprinsessan Victoria är just nu på plats i Norrbotten, för ett två dagar långt besök. Besöket inleddes, för Victorias del, under måndagskvällen då det vankades middag på residenset i Luleå. Kronprinsessan Victoria bar en klockad kjol i tjockt tyg från H&M:s kollektion med Erdem, från 2017.

Annons

Erdem är ett populärt märke i kungliga sammanhang. Både hertiginnan Catherine, Kate, och vår egen prinsessa, Madeleine, gillar att klä sig i just Erdems design. När samarbetet, bestående av 48 plagg, släpptes förrförra hösten, närmare bestämt den 2 november, valde kronprinsessan att bära ett flertal plagg från kollektionen, bland annat en mycket vacker blommig blus.

Annons
Victoria
Victorias snygga kjol kommer från H&M x Erdem.

– Jag ville göra antitesen till snabba trender, kläder man vill bevara, den perfekta tweedkostymen eller brokadklänningen. Det är handvävd tweed och tyger från små italienska producenter, all bomullsjersey är ekologisk, berättade Erdem Moralioglu i samband med kollektionssläppet.

Därifrån kommer Victorias snygga knytblus i grönt och guld

Dagen efter middagen var det dags för besök i Övertorneå. Victoria satsade på sin grönblå kostym från Rodebjer och en ny knytblus från danska Custommade. Den vackra blusen, med guldiga detaljer i mönstret, finns i butik nu. Här klickar du hem dem – samt kan ta en kik på prislappen! (reklamlänk via Apprl)

Annons

Knytblusen är ett återkommande plagg hos kronprinsessan. Hon har använt dem flitigt genom åren, och har otaliga olika varianter hemma i den kungliga garderoben.

Victoria
Kronprinsessan i kostym från Rodebjer, blus från Custommade och skor från Ralph Lauren.

2018 blev dock plagget ett riktigt statementplagg i och med #knytblus-upproret i sociala medier. Det hela skedde efter att den dåvarande ständiga sekreteraren Sara Danius hoppat av Svenska Akademien. Kvinnor över hela världen klädde sig i knytblus, Sara Danius signaturplagg, och fotade sig själva för att markera sin sympati för Danius – och för kvinnokamp i stort.

Knytblus
Annons

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

16 kommentarer till “Här är Victorias nya snygga statementblus – kolla in prislappen”

 1. alexander Hed skriver: 10 mars, 2020

  Trodde Kronprinsessan bar dyra Paris-kreationer inte H & M mode?…..


 2. alexander Hed skriver: 10 mars, 2020

  Trodde att Kronprinsessan bar dyra Paris-kreationer, inte H&M billigare klader?…Kungliga damer i representation bar ju nastan alltid dyra samt dyrare kreationer..varfor denna billighet nu?


 3. josefin skriver: 10 mars, 2020

  oh vad glad jag är att KP V har ràd att ha en blus for 3700 SEK pà besök i smàkommunerna i Norrbotten, o kan bära den utan ytterkläder. Om man förstàtt saken rätt sà är 3000 kronors blusar inte vardagsmat i avfolkningsbygd…men KP vet ju bäst vad som är lämpligt.


 4. Bea skriver: 10 mars, 2020

  Ja det var ju bra att prinsessan endast valde en del av de plagg som modellen visar på bilden på hemsidan -blusen- .
  Med resten av plaggen hade vad som helst kunnat hända.


 5. Elna skriver: 10 mars, 2020

  Josefin tycker du att kronprinsessan ska vara klädd i lump och aska när hon kommer till Norrbotten?


  1. Fluff skriver: 10 mars, 2020

   Alla ska naturligtvis vara hela, rena och prydliga på sitt arbete.
   Att tro att någon är av annan uppfattning är bra onödigt.
   Man kan dock stanna upp och tänka sig att fru Bernadotte emellanåt slår av på inköpstakten och använder något eller några av de plagg som de facto finns i de kungliga garderoberna.
   De kan knappast vara utslitna.


  2. josefin skriver: 10 mars, 2020

   Nej Elna, men jag tror att tex ett par làngbyxor med en polotröja och en kappa hade varit en bra idé. Alla de plaggen, liksom en uppsjö av knytblusar, finns hemma i garderoben om man bara öppnar dörren o tittar in.
   Sedan har jag HÖRT att det finns skjortor som kostar mindre än 3000 SEK, utan att de behöver handlas pà loppis.


 6. Monarkist skriver: 10 mars, 2020

  Kronprinsessan besökte inte Norrbotten själv. Hon och prins Daniel besökte Norrbotten tillsammans. Har ni dessutom ingenting annat att skriva om? Skriv lika långa reportage om vad de båda har gjort var för sig och vad de gör tillsammans! Vad Victoria har på sig, är faktiskt av underordnad betydelse.


  1. Måntand skriver: 10 mars, 2020

   Den här artikeln är skriven i modebloggen här på SvD. Bara såru vet 🙂


 7. Marie-Louise skriver: 10 mars, 2020

  Victoria har blivit fullständigt klädtokig. Dags för republik.


 8. Susanne Blomgren skriver: 11 mars, 2020

  Håller med dig Marie -Louise. Hon shoppar otroligt mycket efter att Kungahuset minskade. Victoria måste ha missuppfattat något


 9. charlotte skriver: 11 mars, 2020

  Victorias kvälls-outfit med blommig kjol och svart blus är fantastiskt kungligt snyggt. Hon syns verkligen bland de övriga.


 10. ancibergfeldt skriver: 11 mars, 2020

  Charlotte : Victoria har hundra tals
  Liknande plagg hemma på haga.


 11. Grethe skriver: 11 mars, 2020

  Sa snygg var øyet som ser. Personlig styrer jeg unna disse blusene. Tror dere ikke det ble sensurert. All denne senureringen er blitt en vits. Er jo verre enn i den verste diktaturstat.


 12. Sanna skriver: 12 mars, 2020

  Jag skäms ofta när jag ser vad kronprinsessan har på sig, särskilt om man jämför med övriga i samma ålder i kungliga modebloggen – Letizia, Máxima, Kate m fl. Victoria har gräslig smak. Hennes enda uppgift är att representera, och då går det inte an att se ut som “hej kom och hjälp mig”. Jag fattar inte att Silvia med sin goda smak har kunnat få en dotter som så totalt saknar stil och smak. Finns det ingen som kan hjälpa henne med stilråd?!


 13. Fundering skriver: 12 mars, 2020

  Varför kan ingen stylist hjälpa Victoria att få tillbaka stilen. En mjuk frisyr och strikta klänningar (se Ebba Busch) hade varit klädsamt.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar