Här är Victorias nya snygga statementblus – kolla in prislappen

Victoria

Victoria satsar på H&M – och Custommade. Svensk Damtidning har koll på kronprinsessans nya plagg!

Kronprinsessan Victoria är just nu på plats i Norrbotten, för ett två dagar långt besök. Besöket inleddes, för Victorias del, under måndagskvällen då det vankades middag på residenset i Luleå. Kronprinsessan Victoria bar en klockad kjol i tjockt tyg från H&M:s kollektion med Erdem, från 2017.

Erdem är ett populärt märke i kungliga sammanhang. Både hertiginnan Catherine, Kate, och vår egen prinsessa, Madeleine, gillar att klä sig i just Erdems design. När samarbetet, bestående av 48 plagg, släpptes förrförra hösten, närmare bestämt den 2 november, valde kronprinsessan att bära ett flertal plagg från kollektionen, bland annat en mycket vacker blommig blus.

Victoria

Victorias snygga kjol kommer från H&M x Erdem.

– Jag ville göra antitesen till snabba trender, kläder man vill bevara, den perfekta tweedkostymen eller brokadklänningen. Det är handvävd tweed och tyger från små italienska producenter, all bomullsjersey är ekologisk, berättade Erdem Moralioglu i samband med kollektionssläppet.

Därifrån kommer Victorias snygga knytblus i grönt och guld

Dagen efter middagen var det dags för besök i Övertorneå. Victoria satsade på sin grönblå kostym från Rodebjer och en ny knytblus från danska Custommade. Den vackra blusen, med guldiga detaljer i mönstret, finns i butik nu. Här klickar du hem dem – samt kan ta en kik på prislappen!

Knytblusen är ett återkommande plagg hos kronprinsessan. Hon har använt dem flitigt genom åren, och har otaliga olika varianter hemma i den kungliga garderoben.

Victoria

Kronprinsessan i kostym från Rodebjer, blus från Custommade och skor från Ralph Lauren.

2018 blev dock plagget ett riktigt statementplagg i och med #knytblus-upproret i sociala medier. Det hela skedde efter att den dåvarande ständiga sekreteraren Sara Danius hoppat av Svenska Akademien. Kvinnor över hela världen klädde sig i knytblus, Sara Danius signaturplagg, och fotade sig själva för att markera sin sympati för Danius – och för kvinnokamp i stort.

Knytblus

Blus från Custommade. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Awin.com)

Foto: TT