Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hemligheten bakom Victorias gröna succéklänning

02 mar, 2021, 13:00 
Johanna Lejon
Kronprinsessan Victoria
Wow, vilka bilder på kronprinsessan som släpptes i helgen! Tagna av Peter Knutson för QX och publicerade på kungahusets Instagram. Men vad bar hon egentligen? Vi vet!
Annons

I helgen kom beskedet: tidningen QX läsare hade röstat fram kronprinsessan som en av vinnarna vid årets Gay-gala, bland annat med anledning av det tal kronprinsessan höll vid förra årets invigning av Stockholm Pride.

Kronprinsessan Victorias 5 bästa outfitsBrand logo
Kronprinsessan Victorias 5 bästa outfits

Årets Gay-gala var inställd, och kronprinsessan skrev därför ett tackbrev till läsarna i vilket hon bland annat säger detta:

”Jag blev verkligen stolt och glad för den fina utmärkelsen från QX:s läsare. Den betyder mycket för mig. Tack! [...] Det senaste året har varit en utmaning på olika sätt. På många håll i världen har arbetet för mänskliga rättigheter försvårats eller hindrats i skuggan av pandemin. Därför är det nu särskilt angeläget att vi fortsätter att varje dag arbeta för en värld där hbtqi-personer ges möjlighet att leva i frihet och utan förtryck. En värld där man kan vara just den man är, och vara stolt över det.”

Kronprinsessan Victoria
Foto: Peter Knutson/QX

I samband med nyheten publicerades ett antal nya foton av kronprinsessan. De fantastiska bilderna, som kablades ut på kungahusets Instagram, är tagna av Peter Knutson för QX och har hyllats unisont av press och läsare.

Annons

Vi förstår varför! De är verkligen magnifika, något som den kungliga experten Ebba Kleberg von Sydow understryker i sin blogg. Fotona är tagna på Haga slott och kronprinsessan bär en magiskt vacker klänning. UFO No More var först med att rapportera att klänningen kommer från H&M (reklamlänk). Smycket Victoria bär i håret kommer från Maria Nilsdotter.

Kronprinsessan Victoria/Peter Knutson
Foto: Peter Knutson/QX

Klänningen är hämtad från H&M:s Conscious Exclusive-kollektion (reklamlänk)för hösten och vintern 2020.

Inspirationen till kollektionen har hämtats från saker som omger oss och H&M:s kreativa team ska, enligt ELLE, ha frågat sig själva: ”Kan vi klä oss i sopor?”

Svaret är ett ja, eftersom hela kollektionen består av kläder, skor och accessoarer som är gjorda i material som annars skulle ha slängts.

Kronprinsessan Victoria/Peter Knutson
Foto: Peter Knutson/QX

– Vi ville verkligen vara banbrytande för AW20 – att tänja på gränserna av kreativitet och hållbart mode – genom att fokusera på avfall. Ett resultat är att alla delar i denna kollektion är tillverkade av helt otroliga material som är producerade av avfall. Att arbeta med den här typen av transformation och ha möjligheten att kommunicera med våra kunder genom skönhet, så hoppas vi att avfall kan bli en del av framtidens hållbara mode, säger Ann-Sofie Johansson, creative advisor på H&M till ELLE.

Mer mode från Svensk Damtidning:

Foto: Peter Knutson/QX, Kungahusets Instagram

Annons