Historien bakom Silvias lyxiga Kelly bag

Drottning Silvia med sin Kelly-väska

Drottning Silvia är känd för sina hållbara modeval. Hon använder samma kläder år efter år. Har du koll på hennes favoritväska? Lyxiga Kelly bag från Hermés.

Den 5 och 6 september tillbringade drottningen sina dagar i Heidelberg, Bensheim och Wiesbaden i Tyskland. Under besöket uppmärksammades World Childhood Foundations 20-årsjubileum.

Under torsdagen närvarade drottningen vid invigningen av Tysklands andra Childhood-haus. Den formella öppningsceremonin ägde rum i Heidelbergs universitets stora aula. Därefter begav sig Silvia, tillsammans med Tysklands presidents hustru Elke Büdenbender, till det nya barnahuset.

Silvia med sin Kellyväska

Silvia i Tyskland – med sin Kellyväska.

Childhood-Haus är till för barn som misstänks ha blivit utsatta för våld eller sexuella övergrepp. Miljön i husen är anpassad efter barnens behov och alla som barnet möter där, till exempel polisens utredare, åklagare, socialtjänst, psykiatri, rättsmedicin, barnhälso- och sjukvård är speciellt utbildade för det.

Under kvällen gavs en middag på Heidelbergs slott för att fira Childhoods 20-årsjubileum. Dagen efter fortsatte drottningens program med ett styrelsemöte i Childhood Deutschland. Därefter begav sig Silvia till Bensheim för att ta emot Karl Kübel-priset.

Drottningens snygga Kelly bag

Drottningen var oerhört snyggt klädd under Tysklandresan. Hon varvade dräkter med kostymbyxor och en vacker galaklänning. Mer om Tysklandsgarderoben läser du här. 

Genomgående under besöket i Tyskland valde drottningen att bära sin Kelly bag från Hermés, en väska som är rejält lyxig men som har hängt med år efter år. Att drottningen återanvänder plagg och accessoarer i 20-30 års tid är långt ifrån ovanligt.

Grace Kelly och hennes Kelly-väska.

Kellyväskan har en spännande historia – en kunglig sådan. Den är uppkallad efter furstinnan och skådespelerskan Grace Kelly. När Grace Kelly förlovade sig med furst Rainier III av Monaco spreds bilder på den blivande prinsessan ut, när hon iklädd grå dräkt hejdar en taxi på 5th Avenue i New York med en stadig handväska designad av Hermès på armen. Plötsligt blev väskan så efterfrågad, att Hermès bytte namn på den till Kelly 1956. Modellen hette ursprungligen H, som i Hermès och haut (“hög”).

Kellyväskan är en otrolig investering, den håller år efter år. Drottningen har den dessutom i svart också. Den här typen av väska går aldrig ur tiden, alltid lika snygg och stilsäker! Men, smakar det så kostar det. Och kostar – ja, det gör det. Nypris på denna väska är ungefär 90 000 kronor. Men det finns billiga väskor second hand. Här hittar du ett flertal! (reklamlänk från Apprl)

Även här finns gott om vintagevarianter av The Kelly Bag.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: