Kates fantastiska modehyllning till Diana

Wow vilken hyllning! Kate och William gästar Pakistan och Kate väljer att, gång på gång, hylla svärmor Diana genom sina modeval.

Prinsessan av Wales, Diana, gick tragiskt bort i en bilolycka hösten 1997. 22 år har passerat sedan hennes död, men minnet av henne lever kvar. Inte minst via hennes söner, prins William och Harry.

Will och Harry tar ofta chansen att hylla sin mor och hedra hennes minne. Som ett led i detta valde prins William att fria till sin Catherine, Kate Middleton, med sin mors gamla förlovningsring, den djupt mörkblå med underbara stenar runtom.

Kate

Kate iförd en blå ensemble 2019.

Kate, i sin tur, gillar också att hedra Diana. Ett flertal gånger har hon burit hennes smycken och vid sina två första förlossningar, då hon födde prins George och prinsessan Charlotte, har hon mött pressen utanför sjukhuset i liknande plagg och färgval som Diana bar då hon mötte pressen efter sina förlossningar.

Och vet ni! I dagarna var det dags för ännu en hyllning.

Diana

Diana i Pakistan, iklädd blå tunika och blå byxor, 1996.

Kates och Williams besök i Pakistan

Hertigparet av Cambridge, William och Kate, befinner sig just nu på en fem dagar lång resa i Pakistan. Paret anlände måndag kväll och togs emot av Pakistans utrikesminister Shah Mehmood Qureshi när de landade i Rawalpindi, utanför Islamabad.

Prinsen och hertiginnan var på ett strålande humör, men det var inte det som skapade rubriker. Istället var det Kates klädval som allt kretsade kring. Kate valde nämligen att bära ”en ljusblå salwar kameez, en kombination av byxor och tunika som traditionellt bärs i Syd- och Centralasien, designad av brittiskan Catherine Walker”, skriver Expressen.

Kate och Diana

Kungligheter i grönt! Kate 2019, Diana sent 90-tal.

Det finaste av allt? Kates kläder var en direkt hyllning till svärmor, prinsessan Diana. När Diana gästade Pakistan under sent 1990-tal bar hon nämligen en nästan exakt likadan outfit.

Även under resten av resan har Kate valt att använda kläder som liknar de Diana burit. Fint, inte sant? Rent av rörande.

Foto: TT