Kolla in inredningen på Haga Slott – så får du stilen

Något gammalt, något nytt, något lånat och något... grönt. Vi kikar in i vardagsrummet på Haga Slott och listar prylarna du behöver för att återskapa stilen.

Söndagen den 29 november, den första söndagen i advent, skickade kronprinsessan, prins Daniel, prinsessan Estelle och prins Oscar en adventshälsning från Haga slott.

Familjen satt samlad vid vardagsrumsbordet, där barnens hemmapysslade kransar vilade. Kronprinsessan Victoria bar en klänning i siden från Greta medan Estelle hade på sig en fin rutig klänning från H&M (länk till Apprl). Lille prins Oscar var klädd som en liten gullig pepparkaka.

Inredningen på Haga Slott

Men, låt oss släppa modebiten ett tag och istället fokusera lite på inredningen på Haga Slott. Sedan tidigare vet vi ju att Victoria och Daniel, då de flyttade in för 10 år sedan, valde ett vackert kök från Kvänum. Köket är ett Dalbykök i lantlig stil, Carraramarmor som bänkskiva och en exklusiv spis av märket AGA med grill och tre ugnar. I badrummen finns toalettpappershållare och handdukskrokar i krom från företaget Badex... På väggarna syns tapeter från Björklund & Wingqvist och när kronprinsessan och prinsen tassar runt på golvet gör de det på ett golv i amerikansk ek.

Men, om vi blickar mer mot inredningen i sig, den lösa, på det nya fotot från Haga, ja, då finner vi vackra lyktor från Skogsberg & Smart, Solstickans tändsticksaskfodral i design av Kristina Stark, urnor i Älvdalsporfyr, en adventsstake från Oscar & Clothilde och så en oljemålning av Gustav III:s paviljong.

Nedan har vi listat prylarna du behöver för att så stilen. Våra favoriter? De vackra ljuslyktorna (som finns i olika storlekar)! (länk till Wakakuu)

Ljuslykta från Skogsberg & Smart. Läs mer och köp här. (länk till Wakakuu)

Ask i mässing till Solstickan. Design av Kristina Stark. Läs mer och köp här. (länk till Awin.com)

Ljuslykta från Skogsberg & Smart. Läs mer och köp här. (länk till Wakakuu)

Adventsstake från Skultuna. Läs mer och köp här. (länk till Apprl)

Krans från Smålandsgran. Läs mer och köp här. (länk till Åhléns)

Kruka från Skultuna. Läs mer och köp här. (länk till Åhléns)

Kudde från Linum. Läs mer och köp här. (länk till Åhléns)

Kruka från Skultuna. Läs mer och köp här. (länk till Åhléns)

Snittamaryllis från House of Flowers. Läs mer och köp här. (länk till Ellos)

Skål från STOFF Nagel. Läs mer och köp här. (länk till Åhléns)

Mer mode från Svensk Damtidning:

Victorias och Sofias gemensamma favorit

Sofias succéplagg är tillbaka i butik

Så får prinsessan Madeleine sin otroliga hy

Foto: Kungliga Hovstaterna