Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kronprinsessan Victorias jacka sätter stilen – här är bästa köpen i vinter

11 nov, 2022, 15:33 
AvCecilia Persson
Kronprinsessan Victoria vinterjacka

Låt kungligheterna inspirera dig i valet av årets vinterjacka. Vi har samlat säsongens snyggaste ytterplagg – alla med stilinspiration från vår egen kronprinsessa.

Annons

Kungligheterna bjuder ofta på härlig stilinspiration, och det går faktiskt bra att inspireras av deras val och sedan hitta liknande varianter i alla olika prisklasser. Idag tittar vi närmare på några av kronprinsessan Victorias snyggaste vinterjackor, höstjackor och varma kappor – samt guidar dig till var du hittar köpen som matchar Victorias stil.

Kronprinsessan Victoria i rutig kort jacka

Kronprinsessan Victoria i rutig kort jacka

Den senaste jackan som vi såg Victoria bära är en variant som det vanligtvis är alldeles för kallt för i mitten av november, men då termometern visade tvåsiffrigt passade den här korta rutiga jackan perfekt.

Annons
Kronprinsessan Victoria i rutig kort jacka

Jackan, som Victoria bar när hon och prins Daniel besökte Utrikespolitska Institutet 10 november, går i toner av rött, svart och vitt och har en fin boxig design som gör att det får plats en varm stickad tröja under den. Med andra ord den perfekta höst- och vårjackan! Jackan kommer från danska Baum und Pferdgarten, läs mer och köp jackan här (reklamlänk).

rutig kort jacka från Baum und Pferdgarten
Klicka på bilden för att komma direkt till jackan.

Kronprinsessan Victoria i beige kappa

När Victoria och prinsessan Estelle närvarade på invigningen av Guldbron i Slussen, Stockholm 2020 matchade de varandra med beiga kappor. Victoria valde att styla kappan på ett liknande sätt som prins Daniel gjorde på bilderna ovan – nämligen genom att låta alla plagg gå ton i ton! Hon valde att bära den beige kappan med en matchande beige polotröja och beige handskar – ett enkelt stylingknep som gör stor skillnad!

Annons
Kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle i beige kappa på Guldbron

Beige kappa vintern 2022

Den här beige kappan kommer från Ellos Collection och har precis som Victorias kappa ett knytskärp i midjan samt en snygg skärning med breda slag. Den finns även i ljusbeige och i svart och dessutom är den något av ett budgetfynd! Se mer och köp kappan här (reklamlänk).

beige kappa med skärp för dam från Ellos Collection
Klicka på bilden för att komma direkt till kappan.

Hos & Other Stories hittar du den här beige kappan som även den har ett skärp i midjan. Den är gjord i en ullblandning som både är varm och gör att den känns kvalitativ. Se mer och köp kappan här (reklamlänk).

Annons
beige kappa med skärp för dam från & Other Stories
Klicka på bilden för att komma direkt till kappan.

En minst sagt budgetvänlig variant på den beige kappan finns hos H&M. Den här kappan har även den knytning i midjan och breda slag. Den finns dessutom i fler fina färger, närmare bestämt mörkbrunt, svart och ljusgrått. Läs mer och köp kappan här (reklamlänk).

beige kappa med knytning
Klicka på bilden för att komma direkt till kappan.

Kronprinsessan Victoria i mörkblå dunkappa

Redan för några år sedan prickade Victoria in den här vintersäsongens stora trend: den värmande dunkappan. När kronprinsessan anlände till konferensen Folk och försvar i Sälen 2019 bar hon den här snygga vadderade kappan, som både värmer och är stilsäker i sin mörkblå nyans.

Annons
Kronprinsessan Victoria i blå lång dunjacka

Blå dunjacka och dunkappa vintern 2022

Den här blå dunkappan från Boomerang påminner om Victorias jacka på många sätt, med sin mörkblå färg, höga krage och sneda fickor i sidorna. Den har dessutom en vattenavstötande yta. Läs mer och köp dunjackan här (reklamlänk).

lång mörkblå dunjacka
Klicka på bilden för att komma direkt till jackan.

Hos Cellbes finns den här liknande blå dunkappan, som dessutom har en avtagbar krage i pälsimitation. Jackan är fylld med dun och fjädrar som certifierats enligt Responsible Down Standard. Läs mer och köp dunkappan här (reklamlänk).

Annons
lång mörkblå dunjacka med fuskpäls
Klicka på bilden för att komma direkt till jackan.

Norrsken Jackets har den här mörkblå dunkappan som går långt ned på låren och som därmed värmer gott i vinter. Den står emot både väta och kyla och har också en avtagbar krage i fuskpäls. Läs mer och köp jackan här (reklamlänk).

lång mörkblå dunjacka
Klicka på bilden för att komma direkt till jackan.

Drottning Silvia i grön kappa

Kronprinsessan Victoria i lila dräkt, och drottning Silvia i grön kappa, med kung Carl XI Gustav och nederländska kungaparet

När kungafamiljen välkomnade det nederländska kungaparet till Sverige i oktober i år valde Victoria att skippa jackan och bara bära dräktjackan till den matchande lila kjolen. Vi kunde däremot se drottning Silvia i en riktigt stilsäker kappa i en av årets stora trendfärger.

Annons
Kronprinsessan Victoria i lila dräkt, och drottning Silvia i grön kappa, med nederländska kung Willem-Alexander

Om du också blir inspirerad av Silvias djärva färgval så finns det just nu en kappa med en liknande design hos modekedjan H&M (men sannolikt till ett betydligt mer plånboksvänligt pris). Läs mer och köp kappan här (reklamlänk).

grön kappa för dam från H&M
Klicka på bilden för att komma direkt till kappan.

Föredrar du Victorias färgval men vill slippa frysa i höst och vinter? Då är den här fuchsiarosa kappan från samma ställe ett perfekt alternativ! Se mer och köp kappan här (reklamlänk).

Annons
Rosa kappa för dam från H&M
Klicka på bilden för att komma direkt till kappan.

LÄS MER:

Se filmen! Här börjar Madeleine, Silvia & kungen plötsligt att dansa – i BrasilienBrand logo
Se filmen! Här börjar Madeleine, Silvia & kungen plötsligt att dansa – i Brasilien
Annons