Sno stilen av Victoria – som bar svensk budgetdesign i Italien

Kronprinsessan Victoria i Turin, Italien

Vår svenska kronprinsessa valde till stor del svensk design när hon nyligen var på besök i Italien – och en del har till och med en riktigt plånboksvänlig prislapp. Här är Victorias accessoarer som du kan fynda till budgetpris!

Vi är vana att se svenska och internationella kungligheter bära exklusiva plagg och accessoarer, ibland med en rentav hisnande prislapp. Men medlemmarna av det svenska kungahuset är faktiskt bra på att även få in mer plånboksvänliga plagg i garderoben.

Det var något som kronprinsessan Victoria visade prov på häromveckan, när hon tillsammans med prins Daniel besökte italienska Rom och Turin tillsammans med en svensk handelsdelegation.

Under en av dagarna i Turin kunde vi nämligen skåda Victoria med en vacker rosa hortensiabukett i händerna – och klädd i plagg och accessoarer från flera svenska märken.

Kronprinsessan Victoria i Turin, Italien 2021
Henrik Montgomery/TT

Det allra mest oväntade valet var Victorias örhängen, som är signerade varumärket Edblad. Örhängena är ett par breda creoler som är gjorda i rostfritt stål och som pryds av ett räfflat mönster –och de kostar, håll i dig nu, endast 349 (!) kronor. Du kan läsa mer och köpa örhängena här (länk till Åhléns).

Kronprinsessan Victorias örhängen i räfflat silver från Edblad

Klicka på bilden för att komma direkt till örhängena.

Örhängena finns även i en snygg guldpläterad variant till samma pris. Läs mer och köp dem här (länk till Åhléns).

Kronprinsessan Victorias örhängen i räfflat guldpläterat silver från Edblad

Klicka på bilden för att komma direkt till örhängena.

De finns även i en mindre storlek, till ett ännu mindre pris. Läs mer och köp örhängena här (länk till Åhléns).

Kronprinsessan Victorias örhängen i räfflat silver från Edblad

Klicka på bilden för att komma direkt till örhängena.

Men det är alltså inte bara örhängena som är signerade svenska designers; den mörkgrå kabelstickade scarfen som Victoria bär över sin stickade klänning i samma nyans kommer från Soft Goat (som dessutom är grundat av tidigare prinsessvännen Stephanie Bergström).

Läs också: Prinsessvännens revansch – nu gör hon miljonsuccé

Kronprinsessan Victoria i Turin, Italien
Henrik Montgomery/TT

Scarfen är gjord i 100 % kashmir och värmer med andra ord gott både i vinter och framåt vårkanten. Den finns dessutom i flera färger, närmare bestämt i beige, mörkbrunt och off-white. Läs mer och köp scarfen här (länk till Apprl).

Kronprinsessan Victoria kabelstickad grå scarf i kashmir

Klicka på bilden för att komma direkt till scarfen.

Svenska Totême har en liknande scarf som även den är stor och kabelstickad, men i en något ljusare grå nyans. Den är också gjord i kashmir, läs mer och köp scarfen här (länk till Wakakuu).

kabelstickad grå scarf i kashmir

Klicka på bilden för att komma direkt till scarfen.

Även COS har en stilsäker scarf helt i kashmir, i en liknande mörkgrå nyans som Victorias. Den är något mindre än hennes stora scarf och kan bäras på en mängd olika sätt. Läs mer och köp halsduken i kashmir här (länk till Cos).

mörkgrå scarf i kashmir

Klicka på bilden för att komma direkt till scarfen.

Victorias svart flätade väska

Men inte allt som Victoria bar kom från svenska märken – givetvis var även värdlandet Italien representerat, i form av Bottega Venetas Intrecciato (länk till Apprl), en riktigt lyxig läderväska i deras vävda signaturdesign.

Kronprinsessan Victoria flätad väska i skinn från Bottega Veneta

Bottega Veneta Intrecciato – klicka på bilden för att komma direkt till väskan.

En liknande variant på väskan finns hos Na-kd, som också har en svart flätad väska. Den är visserligen gjord i skinnimitation istället för läder, men så säljs den också till en bråkdel av priset. Läs mer och köp väskan här (länk till Na-kd).

Kronprinsessan Victoria flätad väska i skinnimitation

Klicka på bilden för att komma direkt till väskan.

Även H&M har en väska i en liknande stil men med en mer bullig design. Även den är gjord i läderimitation, har en tunn axelrem och stängs precis som Victorias väska med ett lock. Läs mer och köp väskan här (länk till H&M).

väska från H&M

Klicka på bilden för att komma direkt till väskan.

LÄS MER:

Skochocken! Victoria tvingades byta – mitt under uppdraget

Victoria avslöjar sanningen om succéjackan: ”Det är en filt!”

Mamma Mia – se de nya bilderna på Victoria från Rom!

2:10

Efter reklamen: Kronprinsessan Victorias nobelklänningar genom åren

(2:10)