Kronprinsessans nya lyxiga köp – kolla in prislappen

Victoria
Kronprinsessan Victoria är tillbaka på jobbet – iförd ett par nya skor från lyxiga märket Prada. Ett lite ovanligt val för att vara Victoria.
Annons

Söndagen den 12 januari närvarade kungen och kronprinsessan Victoria, traditionsenligt, vid Folk och försvars rikskonferens i Sälen.

Victoria
Kronprinsessan i skor från Prada och väska från Lexington. Credit: The Royals and I.

”Rikskonferensen är årligt återkommande och är ett forum för diskussioner om världens säkerhet, Sveriges försvar, människors trygghet och samhällets krisberedskap.

Annons

Under konferensen samlas cirka 350 deltagare från politiken, myndigheter, civilsamhällesorganisationer och representanter för fackliga organisationer och näringsliv”, skriver hovet på sin sajt.

Annons

Söndagens späckade dag inleddes med ett anförande av utrikesminister Ann Linde. Därefter fick åhörarna lyssna till diskussioner kring Sveriges säkerhetspolitiska samarbeten och Sveriges relationer med Ryssland.

Victoria i Sälen
Kronprinsessan i klänning från Valerie.

Det bar Victoria vid Folk och Försvars konferens 2020

Under dagen hann kronprinsessan Victoria med inte mindre än tre outfits. När hon anlände bar hon en blå dunkappa som har flera år på nacken. Svensk Damtidning har dock inte lyckats luska rätt på varifrån kappan kommer. Victoria matchade jackan med ett par nya skor. Enligt modebloggen The Royals and I kommer skorna från Prada och modellen heter Fur Lined Ankle Boot. Skorna är svarta med foder och knyt. Otroligt snygga med en bra sula. Med andra ord både tjusiga och varma och sköna. Men smakar det så kostar det… skorna har en prislapp på 990 dollar. Alltså nära 10 000 svenska kronor.

Kronprinsessan
Kronprinsessan bär väska från Little Liffner.
Annons

Valet är en smula ovanligt för Victoria. Vanligtvis väljer hon lite billigare plagg av svensk design (som vid förra årets konferens då Victoria bar dessa snygga skor! (reklamlänk via Adtraction) ). Men nu är det alltså italiensk lyx som gäller.

Gillar du skorna men vill ha ett par lite billigare? Kika på dessa! (reklamlänk via Apprl)

Under kappan bar Victoria en blå kostym från Tiger of Sweden (reklamlänk via Apprl) och en blå knytblus. Hon satsade på en liten väska från Little Liffner (reklamlänk via Apprl) och en större väska från Lexington. (reklamlänk via Apprl) Hon bytte även skor, till ett par högklackade Ralph Laurens, i en läcker cognacsbrun färg.

Victorias skor
En bättre bild på skorna från Prada.

Senare på kvällen svidade kronprinsessan Victoria om till en mönstrad klänning från svenska Valerie.

Victoria i blå kostym
Kronprinsessan Victoria i blå kostym från Tiger of Sweden och skor från Ralph Lauren. Credit: The Royals and I.
Annons

Gillar du kostymoutfiten? Nedan hittar du en liknande!

Blå knytblus

Annons

Tote bag från Lexington

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

31 kommentarer till “Kronprinsessans nya lyxiga köp – kolla in prislappen”

 1. Grethe skriver: 13 januari, 2020

  Victoria like luksus like mye som de andre. Vi kan nevne i fleng Bottega Veneta, Hermes, Prada, Chanel, Dior, YSL, Elis Saab, Valentino, Erdem, Packham, Ferretti, de la Renta og mange nye spesialsydde kjoler hvert eneste år som ikke akkurat koster hverken 100 eller 10 000 kroner, men minst 40 000 og oppover. SD må slutte å tro at noen er verre enn andre eller at Victoria er bedre enn de andre. For så blind er da ingen av oss 😉


 2. Desirée skriver: 13 januari, 2020

  Jag har nästan likadana kängor, inköpta på 90-talet för under en tusenlapp. Men nu sjunger de på sista versen:)


 3. charlotte skriver: 13 januari, 2020

  Stiliga och duktiga kungliga representanter vi har i Sverige. Det är naturligt att dessa måste visa upp vackra kläder. Det ingår i ämbetet. Varför ska medborgarna bry sig om Victorias kläder?


  1. Fluff skriver: 13 januari, 2020

   Det ingår i n t e i ämbetet att klä sig dyrt.
   Det går att se prydlig ut för en billigare peng.
   Sluta släta över in absurdum.


  2. Anna skriver: 13 januari, 2020

   Lustigt hur olika smaken är…jag är inte imponerad av kronprinsessans stil, smak eller frisyr. Ofta känns det som rena lyckträffen om hon lyckas se bra ut. Få se nu om denna kommentar refuseras liksom 90% av mina övriga kommentarer…


  3. Desirée skriver: 14 januari, 2020

   Därför att de köps för skattemedel! Och då ska det inte slösas i onödan!
   Inom alla andra områden snålas det, på barn som behöver assistans, vägar …


 4. Leo skriver: 13 januari, 2020

  Är tanken inför köpet att det måste vara speciella märken o att det skall vara dyrt. Detta inte snyggare eller ovanligare än många andra företag kan erbjuda för betydligt rimligare summa.
  Victoria försöker säkert att komma upp i Sofias årsutgift för kläder…..


  1. mm skriver: 13 januari, 2020

   Victorias klädbudget lär vida överstiga övriga kvinnliga familjemedlemmars budget, både nu och alla tidigare år….


 5. konsttanten skriver: 13 januari, 2020

  Jag tror inget på de höga kostnaderna i vissa köp. Dessutom….varför skall det svenska kungahuset ha sämre design och kvalite´?


  1. Bea skriver: 13 januari, 2020

   konsttanten,
   det är inte fråga om dålig design eller kvalitet.
   Representerar man Sverige så skall man kanske på representationsuppdragen vara lite försiktig i sitt klädval. Många fattigpensionärer har svårt att överleva i dagens samhälle och där behövs en stor insats. Budskapet blir då genast fel när man ser all denna lyx på vissa uppdrag.
   Privata inköp är ju någonting annat och upp till var och en.


  2. charlotte skriver: 13 januari, 2020

   konsttanten,
   Bra skrivet! Beräkningen man gjorde på prinsessornas kläder under 2019 tror jag var helt missvisande och orättvis. När gör man beräkningar på Marys, Mathildes och Maximas stora klädbudget?


  3. Fluff skriver: 14 januari, 2020

   charlotte,
   De beräkningar du efterfrågar överlåtes till belgiska, danska och nederländska journalister samt respektive länders medborgare.


 6. gunfalk skriver: 13 januari, 2020

  Man går verkligen upp i puls, när man läser om det otroliga slöseri som kungahuset ägnar sig åt. Victoria anser tydligen att svenska skattebetalare ska låta henne köpa ett par skor för 10 000, medan svenska pensionärer får leta på Stadsmissionen eller Myrorna för att få rätt skodon på fötterna. Apanaget betalar Victorias kläder vid representation och sen kan jag tänka mig att kläderna införlivas med hennes privata garderob. Sänk apanaget med hälften. Kungen har en förmögenhet på 2 miljarder dvs 2 000 000 000 och borde stå för en stor del av driften för sin familj. Så det så!


 7. ananas skriver: 13 januari, 2020

  Fluff
  Instämmer!


 8. Gunnel skriver: 13 januari, 2020

  Om det är bra kvalitet på skorna är det inget att gnälla över, hon har ju pengar. Däremot är denna mani att klä sig i Svensk design vare sig det passar eller ej störande. Den här dubbelknäppta kavajen och de korta byxorna är inte snygga på Victoria och gör inte svensk textilexport någon tjänst. Naturligtvis är kläder av kvalitet viktiga, kan man blanda budget med högre kvalitet/pris är det väl helt perfekt!


  1. Fröken skriver: 13 januari, 2020

   Instämmer. Ingen bra bild på henne med Little Liffner.


  2. Bjarni skriver: 13 januari, 2020

   har HUN Pengar….????? Det är VI skattebetalare som betalar hela s…..n


  3. Desirée skriver: 14 januari, 2020

   “hon har ju pengar”… så du tror att hon handlar för sina privata pengar?! Nä, det är våra skattepengar hon slösar med när hon representerar!


 9. Fluff skriver: 13 januari, 2020
 10. Anna skriver: 13 januari, 2020

  Jag blir vansinnig på denna ständiga hästsvans…vilken annan kunglig person på 30+ går omkring i tonårsfrisyr på jobbet…?!


  1. Anna skriver: 13 januari, 2020

   Ja och dessa strama knutar, måste vara hennes ” jobbfrisyr” hon är så snygg i utsläppt hår!


  2. Desirée skriver: 14 januari, 2020

   Ja kanske märkligt då hon representerar. Men, bra mycket bättre än som vissa ha håret i mittbena och därmed framför ansiktet, ex Sofia, Megan, Kate. Och dessutom hålla på och fösa undan hela tiden.


 11. Maria skriver: 13 januari, 2020

  Fullständigt vansinne med skor för den summan hon måste ju ha skor som går att återanvända. Samma gäller också kläder


 12. maria skriver: 13 januari, 2020

  Det finns ingenting som motiverar ett inköp av ett par kängor för den prissumman.
  Dubbelmoral i allra högsta grad. Om man inte betalat med egna privata pengar naturligtvis för då gör man ju som man själv vill.


 13. Ninnie skriver: 13 januari, 2020

  Hoppas innerligt att dessa dyra skor är betalade med pengar ur hennes egna förmögenhet ….mina skattepengar ska absolut inte användas till sådant slöseri… Vansinne!!!


 14. Elna skriver: 13 januari, 2020

  Är inte ett dugg upprörd, ett par bra vinterkängor kostar minst 2 500 kr. Att kronprinsessan inte köper kläder på Lindex är väl helt naturligt. Kronprinsessan brukar återanvända.


 15. Birgitta Magnusson skriver: 13 januari, 2020

  Tråkig kommentar om kronprinsessans frisyr med hästsvans. Det är väldigt praktiskt. Även hårknut är praktiskt. Tycker det är fint med utsläppt hår men då ska det vara fest. Att ha uppsatt hår gör att man kan vara ute i vilket väder som helst. Det tycker jag.


 16. konsttanten skriver: 14 januari, 2020

  Hästsvans kan alla åldrar ha numera.
  Blanda inte in fattigpensionärer, och skattepengar!!
  INGEN vet exakt vad kläderna och skor kostar. Finns ofta en tid för medlemmar före rean startar, samt andra erbjudanden.


  1. Bea skriver: 14 januari, 2020

   konsttanten
   Det är av yttersta vikt att man är försiktig i sitt klädval om och när skattepengar är inblandade. Det måsta alla inblandade tänka noga på.
   Kanske en viktigare omfördelning behövs.
   Med privata medel gör man vad man vill.


 17. Ulla Lundell skriver: 14 januari, 2020

  Våra kungliga damer lär väl ha kläder så det räcker. Kan det vara nödvändigt att köpa nytt till varje uppdrag ? Det går att använda kläderna flera gånger man kan ju kombinera olika blusar byxor och kjolar med varandra.

  Ulla


 18. Anna skriver: 15 januari, 2020

  Varför ska de kungliga köpa kläder av god kvalité när de använder plaggen någon enstaka gång?
  Anna,jag är också en som får mina inlägg refuserade.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar