Kunglig modekamp – hon klär sig bäst i svenska kungafamiljen enligt ny undersökning

03 jun, 2021, 09:06 
https://image.svenskdam.se/13226647_10153503175236691_5185609901459437238_n.jpg.jpg?imageId=6152543&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=1318
Ellen Myrgård Lindén
AvAnnaClara von Hofsten
Vem i den svenska kungafamiljen klär sig bäst? Sifo-undersökning med Svensk Damtidning

Svensk Damtidning tar tempen på vårt svenska kungahus! Och den kungliga modekampen är återigen på tapeten. Vem i familjen tycker svenska folket klär sig bäst? Vi har svaret!

Annons
GRAFIK: De klär sig bäst och sämst i kungafamiljen – enligt svenskarna
GRAFIK: De klär sig bäst och sämst i kungafamiljen – enligt svenskarna

Svensk Damtidning har med hjälp av Kantar Sifo ännu en gång gjort en stor undersökning om svenskarnas inställning till kungahuset och kungafamiljen. Och en av frågorna handlar om vem i kungafamiljen som klär sig bäst. I sina tonår beskrevs prinsessan Madeleine alltid som familjens modeprinsessa men nu är rollern ombytta. Dessutom förvånar siffrorna när det kommer till männen i familjen.

Vem av kvinnorna klär sig bäst i den svenska kungafamiljen?

Här ”vinner” Victoria stort! Var fjärde svensk menar att hon klär sig bäst medan prinsessan Madeleine hamnar på en hedrande andraplats med 12 procent. Därefter kommer prinsessan Sofia med 6 procent och drottning Silvia med 4 procent. Skillnaden mellan kvinnor och män syntes här bara när det gällde Victoria, hon fick bättre ”klädbetyg” av kvinnorna än av männen, medan övriga fick i princip samma betyg av bägge könen.

Annons

Och vem av de manliga medlemmarna vinner stilkampen?

Även på den manliga sidan finns det en tydlig vinnare; nämligen prins Carl Philip där var femte svensk väljer honom! Efter honom kommer prins Daniel med 13 procent och kungen med 7 procent. Det kan ses som lite förvånande eftersom Carl Philip har en mer undanskymd roll än kungen och prins Daniel. Men Carl Philip, med sin filmstjärnelook, går alltså hem i stugorna, speciellt hos kvinnorna där lite mer än var tredje, 31 procent, tycker att han klär sig bäst i familjen.

GRAFIK: Kungahusets mest populära • Då ska Victoria ta över tronen • Hen vill vi helst ha som granne
GRAFIK: Kungahusets mest populära • Då ska Victoria ta över tronen • Hen vill vi helst ha som granne

Foto: TT
Grafik och video: Johan Söderlund

Annons