Kungligt snygg i stickat – här bär Victoria vinterns mjukaste tröja

Kronprinsessan Victoria i en stickad tröja
Kronprinsessan Victoria vet hur man håller värmen – i stickat förstås. Hennes vinröda tröja är onekligen säsongens snyggaste (och varmaste). Så får du hennes vinterlook.
Annons

Artikeln innehåller reklamlänkar. Läs mer här

Just nu är det riktigt kallt i hela Sverige. Och när temperaturen går under nollan gäller det att klä sig varmt. Ofta förknippas varma plagg med något som är mindre elegant, mindre snyggt. Men i höstas bevisade kronprinsessan motsatsen. Under ett uppdrag i en höstkall skog visade hon upp en ny stickad tröja, i en vinröd nyans. varifrån tröjan kommer ifrån vet vi tyvärr inte säkert. Men den ser ut att vara i ett kungligt favoritmaterial – kashmir.

Varmt – och snyggt mot hyn

Både kronprinsessan Victoria, prinsessan Sofia, prinsessan Madeleine och drottning Silvia har synts i kashmirplagg under de senaste åren. Också många av de kungliga vännerna gillar också materialet. I podcasten Fredagspodden har Amanda Schulman, som ju umgås i kretsen kring kungafamiljen, och hennes syster Hannah Widell i flera avsnitt talat sig varma över att kashmirplagg inte bara är ultimata för den som fryser. De får en också att se snygg ut, i och med att den mjuka, tunna och fina stickningen ser så bra ut mot huden.

Annons
Victoria i stickad mössa
Kronprinsessan i en stickad mössa som ser ut att vara i kashmir.

Ett modeföretag specialiserat på kashmir

I kretsen kring kungafamiljen finns också Soft Goat (reklamlänk via Apprl) , Stephanie Bergströms modeföretag som specialiserat sig på att göra just mjuka kashmirplagg. Soft Goat samarbetar dessutom med Project Playground, välgörenhetsorganisationen som startades av prinsessan Sofia. Såhär beskriver Stephanie Bergström Soft Goats senaste kollektion, höstkollektionen för hösten och vintern 2018: (reklamlänk via Apprl)

– Kollektionen handlar mycket om att ta ut svängarna vad det gäller stickat och kashmir. Olika varianter av kabelstickat för både herr och dam har legat till grund för många av nyckelplaggen. Denna säsong presenterar vi även nyheter så som en culotte-byxa, ribbstickad kjol, cashmere booties och en fantastisk cashmerejacka. Färgskalan kombinerar neutrala toner så som kamelfärgat, ljus mullvad, mocca och olika nyanser av grått tillsammans med mörkare färger där vinrött, mörkgrönt, granatäpple och en oemotståndlig nyans av blått fått ta plats.

Hållbara kashmirplagg

Hos Soft Goat står dessutom hållbarhet i fokus.

– En av de viktigaste punkterna för vårt varumärke nu är att kommunicera hur vi tänker kring hållbarhet och miljö. Vi har tagit stora steg mot att ta större hänsyn till varje del av produktionskedjan samt miljön. Vi har en uppförandekod som är baserad på internationellt erkända principer för skydd av mänskliga rättigheter och arbetstagares rättigheter enligt FN:s allmänna deklaration om de mänskliga rättigheterna. Dessutom bygger den vidare på relevanta internationella avtal om skydd av miljön och djurvälfärd, har Stephanie Bergström berättat för ELLE.

Här nedan har Svensk Damtidnings moderedaktör Johanna Lejon valt ut de allra finaste kashmirplaggen just nu. Både mjuka, varma och så snygga! Klicka hem ett plagg till dig själv – eller till någon du tycker om.

Snyggaste kashmirplaggen just nu

Kashmirtröja från Arket

Kappa i kashmir

Kashmirkofta från Arket

Halsduk i kashmir

Byxa i kashmir

V-ringad kashmirtröja

Huvtröja i kashmir

Rundhalsad kashmirtröja

Rundhalsad kashmirtröja från Arket. Läs mer och köp här.  (reklamlänk via Apprl)

Mössa i kashmir

Kofta i kashmir

Läs mer:

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

5 kommentarer till “Kungligt snygg i stickat – här bär Victoria vinterns mjukaste tröja”

 1. m skriver: 21 januari, 2019

  Ja det är många företag (vänner) som får sola sig i den kungliga glansen….


 2. josefin skriver: 21 januari, 2019

  Apropa culotte: https://en.wikipedia.org/wiki/Culottes
  intressant utveckling av ett begrepp genom historien, fram till dagens franska betydelse.

  och culottebyxa – det är en tautologi i sig


 3. Mona skriver: 22 januari, 2019

  Kungafamiljen gör aldrig reklam för sina kläder.Märket syns inte.
  Det är media som letar reda på var plaggen kommer ifrån och som skriver om plaggen.
  Enl. hovets ekonomichef sa i en intervju för några år sedan att hovet betalar för alla
  inköp.Gåvor skickas i retur om inte värdet är mycket litet.Ett par kronor max.
  Det skulle ses som en muta och kungafamiljen ska vara neutral.


  1. josefin skriver: 22 januari, 2019

   Jamen jsut det Mona – minns Du privatflyg o privatyacht-lanet fran EF: en pytteliten gava várd nagra kronor, eller?? Blev väl även rättsligen granskat (utan paföljd) om jag minns rätt, sa det är väl bra om hovet har ögonen pa sig sa flagransen inte upprepas alltför ofta.


 4. Kristina skriver: 23 januari, 2019

  “Soft Goat samarbetar dessutom med Project Playground, välgörenhetsorganisationen som startades av prinsessan Sofia.” Jasså?!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar