Kungligt snygg i stickat – här bär Victoria vinterns mjukaste tröja

Kronprinsessan Victoria i en stickad tröja

Kronprinsessan Victoria vet hur man håller värmen – i stickat förstås. Hennes vinröda tröja är onekligen säsongens snyggaste (och varmaste). Så får du hennes vinterlook.

Just nu är det riktigt kallt i hela Sverige. Och när temperaturen går under nollan gäller det att klä sig varmt. Ofta förknippas varma plagg med något som är mindre elegant, mindre snyggt. Men i höstas bevisade kronprinsessan motsatsen. Under ett uppdrag i en höstkall skog visade hon upp en ny stickad tröja, i en vinröd nyans. varifrån tröjan kommer ifrån vet vi tyvärr inte säkert. Men den ser ut att vara i ett kungligt favoritmaterial – kashmir.

Varmt – och snyggt mot hyn

Både kronprinsessan Victoria, prinsessan Sofia, prinsessan Madeleine och drottning Silvia har synts i kashmirplagg under de senaste åren. Också många av de kungliga vännerna gillar också materialet. I podcasten Fredagspodden har Amanda Schulman, som ju umgås i kretsen kring kungafamiljen, och hennes syster Hannah Widell i flera avsnitt talat sig varma över att kashmirplagg inte bara är ultimata för den som fryser. De får en också att se snygg ut, i och med att den mjuka, tunna och fina stickningen ser så bra ut mot huden.

Victoria i stickad mössa

Kronprinsessan i en stickad mössa som ser ut att vara i kashmir.

Ett modeföretag specialiserat på kashmir

I kretsen kring kungafamiljen finns också Soft Goat (länk till Apprl), Stephanie Bergströms modeföretag som specialiserat sig på att göra just mjuka kashmirplagg. Soft Goat samarbetar dessutom med Project Playground, välgörenhetsorganisationen som startades av prinsessan Sofia. Såhär beskriver Stephanie Bergström Soft Goats senaste kollektion, höstkollektionen för hösten och vintern 2018: (länk till Apprl)

– Kollektionen handlar mycket om att ta ut svängarna vad det gäller stickat och kashmir. Olika varianter av kabelstickat för både herr och dam har legat till grund för många av nyckelplaggen. Denna säsong presenterar vi även nyheter så som en culotte-byxa, ribbstickad kjol, cashmere booties och en fantastisk cashmerejacka. Färgskalan kombinerar neutrala toner så som kamelfärgat, ljus mullvad, mocca och olika nyanser av grått tillsammans med mörkare färger där vinrött, mörkgrönt, granatäpple och en oemotståndlig nyans av blått fått ta plats.

Hållbara kashmirplagg

Hos Soft Goat står dessutom hållbarhet i fokus.

– En av de viktigaste punkterna för vårt varumärke nu är att kommunicera hur vi tänker kring hållbarhet och miljö. Vi har tagit stora steg mot att ta större hänsyn till varje del av produktionskedjan samt miljön. Vi har en uppförandekod som är baserad på internationellt erkända principer för skydd av mänskliga rättigheter och arbetstagares rättigheter enligt FN:s allmänna deklaration om de mänskliga rättigheterna. Dessutom bygger den vidare på relevanta internationella avtal om skydd av miljön och djurvälfärd, har Stephanie Bergström berättat för ELLE.

Här nedan har Svensk Damtidnings moderedaktör Johanna Lejon valt ut de allra finaste kashmirplaggen just nu. Både mjuka, varma och så snygga! Klicka hem ett plagg till dig själv – eller till någon du tycker om.

Snyggaste kashmirplaggen just nu

Kashmirtröja från Arket

Beige polotröja från Arket. Läs mer och köp här.  (länk till Apprl)

Kappa i kashmir

Kappa i kashmir från H&M. Läs mer och köp här.  (länk till Apprl)

Kashmirkofta från Arket

Wrapkofta från Arket. Läs mer och köp här.  (länk till Apprl)

Halsduk i kashmir

Halsduk i kashmir från H&M. Läs mer och köp här.  (länk till Apprl)

Byxa i kashmir

Vid byxa i kashmir från H&M. Läs mer och köp här.  (länk till Apprl)

V-ringad kashmirtröja

V-ringad kashmirtröja. Läs mer och köp här.  (länk till Apprl)

Huvtröja i kashmir

Huvtröja i kashmir från Arket. Läs mer och köp här.  (länk till Apprl)

Rundhalsad kashmirtröja

Rundhalsad kashmirtröja från Arket. Läs mer och köp här.  (länk till Apprl)

Mössa i kashmir

Mössa i kashmir från H&M. Läs mer och köp här.  (länk till Apprl)

Kofta i kashmir

Kashmirkofta i blått från COS. Läs mer och köp här.  (länk till Apprl)

Läs mer:

Här klickar du hem Victorias supersnygga statementblus

Så stylar Victoria det omskrivna plagget från H&M

Det bar kronprinsessan i Helsingborg – klicka hem plaggen

Foto: TT