Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Nu finns Victorias succéklänning i butik

23 aug, 2019, 14:00 
AvJohanna Lejon
Kronprinsessan Victoria i klänning från By Malina
Kronprinsessan väljer återigen plagg från svenska märket By Malina. Nu finns hennes uppskattade klänning äntligen i butik.
Annons

I våras åkte kronprinsessan Victoria och prins Daniel till Vietnam på kungligt uppdrag. Med sig i bagaget hade kronprinsessan Victoria ett antal väl utvalda plagg och accessoarer – de flesta av svensk design. Mer om alla kläder kan du läsa här. 

12 outfits på tre dagar blev det! Imponerande. Men så är också kronprinsessan Victoria en mästare på att lufta fram svenskt mode.

Victoria i By Malina i Vietnam
Kronprinsessan Victoria i Vietnam. Iförd Adriana Dress från By Malina. Mönstret heter Sandy Blooms.

Kronprinsessan Victorias vackra rosa klänning

En av de mest uppskattade klänningarna var en långklänning med ljus botten och vackra blommor. Det visade sig att den kom från By Malina. Malin Ek Andréns märke. Klänningen fanns dock inte i butik då – den skulle komma in först till hösten. Och nu är vi alltså där!

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Klänningen heter Adriana Dress och mönstret kallas Sandy Blooms. ANNONS Du hittar klänningen här. 

Klänning By Malina

Klänning från By Malina. ANNONS Läs mer och köp här. 

Historien bakom By Malina

Man måste nästan ha bott under en sten om man de senaste åren har undgått By Malinas fantastiska kläder. På bröllop, tidningsomslag, fester och på röda mattor har vi sett de böljande klänningarna, de mjuka skinnjackorna och inte minst – de dressade kostymerna. Också våra kungligheter: kronprinsessan Victoria,  och andra prinsessor, gillar att klä sig i Malin Andréns design. Kronprinsessan Victoria valde till och med att låta Malin göra hennes klänning till Nobelfesten 2015. Klänningen, oerhört vacker och elegant, fick högsta betyg av flera stilskribenter på modesajter och tidningar över hela världen.

Annons

– Tina Törnqvist, kronprinsessan urduktiga och supercoola stylist, kontaktade mig och bad mig göra klänningen. Att hon vågade lita på att jag skulle fixa det uppdraget, trots att jag inte är så jättestor, var ju helt fantastiskt, har Malina berättat för Svensk Damtidning i en äldre intervju.

– Eftersom kronprinsessan var gravid (hon väntade lilla prins Oscar reds. anm.) fick jag uppdraget ganska nära inpå. Men allt gick bra och kronprinsessan var så otroligt vacker. Det var verkligen kul att få göra klänningen.

Berättelsen om By Malina tar sin början i Malins studier på Beckmans och på Parsons School of Design i New York.

– När jag sen kom hem till Sverige igen så började jag jobba för ett accessoarföretag som heter Ceannis. De har kontor i Hongkong där jag fick jobb.

I Hongkong blev hon kvar i fyra år och jobbade med flera varumärken. Främst på produktionssidan.

– Det var helt fantastiskt. Det finns liksom ingen skola i det. Jag lärde mig enormt mycket av att vara ute på fabrikerna.

Annons

I samband med flytten hem till Sverige igen startade Malin Andrén By Malina. Nu, år senare, händer mycket inom företaget. I somras har man samarbetat med Lindex – dessutom har man släppt en kollektion för barn.

Kort sagt: By Malina står aldrig still.

Shoppa By Malinas vackra plagg

Gillar du mönstret på den By Malina-klänning som kronprinsessan Victoria bar i Vietnam? Tyget kommer inte bara som klänning – utan märks i en rad andra plagg och accessoarer. Se nedan!

Byxa från By Malina

Byxa från By Malina. ANNONS Läs mer och köp här. 

Diadem från By Malina

Diadem från By Malina. ANNONS Läs mer och köp här. 

Sjal By Malina

Sjal från By Malina. ANNONS Läs mer och köp här. 

Foto: TT

Annons