Nya fotot avslöjar! Därför hyllas kronprinsessan Victoria

Nya fotot avslöjar! Därför hyllas kronprinsessan Victoria

Sveriges kronprinsessan – och ett namn att räkna med i internationella sammanhang. Under onsdagen hyllades kronprinsessan Victoria.

Onsdagen den 2 december deltog kronprinsessan i ett möte kring High Level Panel for a Sustainable Ocean Economy's (Ocean Panel) nya handlingsplan – The Sustainable Ocean plan.

Flippar & floppar! Här är Nobelklänningarna vi minns
Slå på ljud

High Level Panel for a Sustainable Ocean Economy är ett initiativ som startades 2018 av 14 stats- och regeringschefer. The Sustainable Ocean Plan, som lanseras i dag, är en handlingsplan för en hållbar utveckling av världens hav, baserad på vetenskap. Planen presenterades för kronprinsessan av professor Jane Lubchenco, Doctor Honorary vid Oregon State University. I mötet deltog även professor Henrik Österblom från Stockholm Resilience Centre. Handlingsplanen tar sikte på en hållbar havsekonomi som gynnar både människor, natur och ekonomi. Länderna som ställer sig bakom planen förbinder sig att, senast till år 2025, på ett hållbart sätt förvalta de havsområden som ligger inom deras jurisdiktion. Ordförandeskapet i panelen delas av Norge och Palau. Övriga medlemmar är Australien, Chile, Fiji, Ghana, Indonesien, Jamaica, Japan, Kanada, Kenya, Mexiko, Namibia och Portugal. Initiativet stöds av FN:s generalsekreterares särskilda sändebud för haven” skriver kungahuset.se.

I mötet uttryckte professor Lubchenco sin uppskattning för kronprinsessans engagemang för haven. Kronprinsessan i sin tur gratulerade professor Lubchenco för det stora steget framåt mot ett hållbart hav, som panelens arbete innebär.

Vilken hyllning till kronprinsessan, inte sant? En hyllning som visar att hon verkligen är ett namn att räkna med i sådana här internationella sammanhang. Imponerande.

Victoria i svart polotröja

Men nu till något ytligare: kläderna. Under mötet var kronprinsessan klädd i en mjuk kortärmad polotröja och ett stort maffigt halsband i silver. En tröja som är väldigt lik den kronprinsessan bär på fotot är den här. (länk till butik)

Polotröja från Soft Goat. Läs mer och köp här. (länk till butik)

Halsband från Sophie by Sophie. Läs mer och köp här. (länk till Wakakuu)

Just polotröjan är kronprinsessan väldigt förtjust i just nu. Hon har polon i många olika färger och har nyligen setts i en beige variant. En liknande beige tröja hittar du här! (länk till butik)

Men, hur stylar då Victoria den mysiga polon? Som den är, med ett smycken över, eller med en kavaj eller mysig vinterjacka.

Till det? Sköna kostymbyxor och höga klackar.

Kostymbyxor från Filippa K. Läs mer och köp här. (länk till butik)

Pumps från Rizzo (kronprinsessans favoriter!). Läs mer och köp här. (länk till Rizzo)

Mer mode hos Svensk Damtidning:

Victoria i H&M – se nya plagget

Kolla in Tilde de Paula i vinterns vackraste kappa

Victoria i dansk design – se nya blusen

Så stylar Victoria knytblusen från Camilla Thulin

Foto: TT, Kungliga Hovstaterna