Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Pippa Middleton i dansk design – därifrån kommer klänningen

16 jul, 2019, 08:00 
AvJohanna Lejon
Kates syster, Pippa Middleton, satsar på skandinavisk design. Häromveckan bar hon en klänning från danska Ganni.
Annons

– Jag vet precis vad en Gannigirl är, det är för henne jag började göra våra kläder, har Ditte Reffstrup, kreativ chef för det danska varumärket Ganni berättat för DI Digital.

Gannis (reklamlänk) design är spännande och lekfull. Färgerna är starka och klara, plaggen är ofta mönstrade. De senaste fem åren har märket blivit oerhört populärt. Influencers över hela världen syns i varumärkets härliga design.

– Vi planerade inte det, det kom naturligt. Flera influencers växte fram samtidigt som vårt varumärke, som Pernille ­Teisbaek, Camille Charrière och Veronika Heilbrunner. De bloggade, hängde utanför visningar och behövde låna kläder. Snabbt blev de placerade frontrow och är i dag Gannigirls för att de vill det, förklarar Ditte och fortsätter:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Jag har aldrig haft en specifik musa, utan i stället är det jag kallar Gannigirl en inställning och livsstil. En tjej, på sin cykel genom Köpenhamn, som ser avslappnat cool ut i sneakers och klänning och några plagg hon tog i hallen innan hon gick.

Annons
Pippa Middleton 2019
Pippa Middleton iförd gul klänning från Ganni.

Historien bakom Ganni

Ditte och maken Nicolaj Reffstrup har haft Ganni under sina vingar sedan år 2009. Men märket grundades faktiskt redan 2000. I dag bärs Gannis underbara design av världskändisar som Rihanna, Alexa Chung, Alicia ­Vikander och Kendall Jenner. Och nu – hertiginnan Catherines stilfulla syster, Pippa Middleton. Häromveckan dök hon upp på tennistävlingen Wimbledon iförd en gul klänning från det danska märket.

Klänning från Ganni
Annons

Mönstret finns även i en annan klänningsmodell, samt i form av en blus samt en kjol.

Blus från Ganni
Kjol från Ganni
Klänning från Ganni

 

Foto: TT

Annons