Prinsessan Madeleines dyraste klänningar

prinsessan madeleines dyraste klänningar

Prinsessan Madeleine har en exklusiv garderob och en del av hennes klänningar har skapat stora rubriker. Vi har kartlagt de allra dyraste.

Prinsessan Madeleine har verkligen öga för vackra snitt och exklusiva material. Hon har en imponerande klänningsgarderob men smakar det så kostar det! Vid stora kungliga tillställningar har prinsessan ofta burit plagg med saftiga prislappar. Och svenska folket har både hyllat och förfasats över modevalen. Minns ni de här klänningarna?

Något som vi väldigt ofta ser Madeleine i är pudriga nyanser. Prins Oscars dop var det inget undantag. Då bar hon en vacker klänning med stora klockade trumpetärmar från märket Roksanda. Prislappen? 19 000 kronor.

Madeleine och Leonore på kusinen Oscars dop.

Prinsessan Madeleine var strålande vacker på prins Oscars dop, år 2016.

När kungen firade 70 år, år 2016, bar prinsessan Madeleine en kappa från brittiska Alexander McQueen och en knälång klänning från Giambattista Valli. Tillsammans kostade plaggen omkring 46 000 kronor. Men säga vad man vill om prislappen – det alla var överens om var i alla fall att Madeleine pricka in en riktigt modefullträff!

prinsessan madeleines dyra klänning

Prinsessan Madeleine när kungen firade 70 år, år 2016.

Madeleine omdiskuterade (och dyra) pälskappa

När prins Gabriel döptes, år 2017, blev det rubriker igen. Då gjorde Madeleine nämligen entré i en pälskappa som kostade strax över 80 000 kronor, ihop med en klänning för 56 000 kronor. Hela outfiten kostade alltså över 130 000 kronor.

prinsessan madeleine pälskappa gabriels dop

Prinsessan Madeleines omdiskuterade pälskappa på Gabriel dop, år 2017.

En lite nyare klänning, som uppmärksammades stort, var den silvriga stass som Madeleine bar på Childhoods 20-årsjubileum i Stockholm. Klänningen kom från det franska modehuset Roland Mouret med en prislapp på 52 000 kronor. Till det bar hon matchande klackar från Jimmy Choo, för 20 000 kronor, och en handväska från Marchesaför 18 000 kronor. Totalt gick utstyrseln på hisnande 90 000 kronor.

prinsessan madeleine childhood 20 år klänning

Prinsessan Madeleine på Childhoods 20-årsjubileum.

Lyx, lyx, lyx. Men också väldigt vackra klänningar som Madeleine använder om och om igen.

Foto: TT