Prinsessan Madeleines hållbara val – för barnens skull

Leonore och Adrienne i klänning från Livly

Prinsessan Madeleine väljer hållbart mode – för barnens skull. Nu bär dottern Adrienne samma klänning som Leonore tidigare haft på sig.

I helgen fyllde prinsessan Madeleines och Chris O’Neills yngsta lilla dotter, Adrienne, 1 år. Hon firades av familjen på plats i Florida, där de nu bor. Traditionsenligt släppte också kungahuset en ny bild på lillsessan, en bild som faktiskt var tagen av prinsessan Madeleine.

På bilden syns Adrienne med rosett i håret och rosarandig klänning med krage. I handen har hon det klassiska Childhoodarmbandet med pärlor. Känner ni igen klänningen förresten? Ja, om ni gör det är det inte så konstigt! Den har nämligen burits förut, närmare bestämt 2015 under en fotografering på Solliden. Då var det Adriennes storasyster, Leonore, som hade den på sig!

Prinsessan Adrienne 2019

Prinsessan Adrienne 2019.

Madeleines hållbara modetänk

Att Madeleine väljer att låta sina barn ärva varandras kläder är något nytt. Prinsessan tycks ha hoppat på det hållbara tåget. Nu väljer hon en hållbar modelinje – för sina barns skull. Klänningen på fotona är dessutom av svensk design, och kommer från barnklädesmärket Livly. Också rosetterna som flickorna bär i håret kommer från Livly.

Klänningen är tyvärr slutsåld men här, hos H&M, kan du klicka hem en snarlik! (länk till butik)

Randig klänning från H&M

Klänning från H&M. Läs mer och köp här.  (länk till butik)

Gör som mamma Silvia

Att återanvända kläder – och låta dem gå i arv är ingen ny företeelse i det svenska kungahuset. Faktum är att drottningen faktiskt sparat kungabarnens kläder och gett till dem nu, när de blivit äldre, för att kungabarnen, i sin tur, ska kunna ge till sina barn. Prinsessan Estelle har flitigt använt kläder som mamma Victoria, och moster Madeleine, tidigare har burit. Likadant är det med prins Carl Philips son, Alexander.

Inspireras av Adrienne – klicka hem hårrosetterna

Rosetter

Rosetthårspänne. Läs mer och köp här. (länk till butik)

Glitter spänne

Klämma med rosett. Läs mer och köp här. (länk till butik)

Läs mer:

Tänk hållbart som Victoria – så tar du hand om dina kläder

Kolla in Victorias ovanliga styling – därifrån kommer hennes snygga jacka

5 kungliga plagg som Victoria burit – som du kan köpa på rea just ju

Historien bakom prinsessan Madeleines klassiska accessoar

Foto: Prinsessan Madeleine, Brigitte Grenfeldt/Kungliga hovstaterna