Så gör du: Prinsessan Madeleines vårfräscha ögonmakeup – steg för steg

Prinsessan Madeleines fräscha och naturliga ögonsminkning är perfekt nu till våren! Så här gör du för att få till looken – steg för steg.

Prinsessan Madeleine är känd för sina naturliga sminkningar med mycket glow. Precis den looken vi gärna vill få till nu till våren, när solen äntligen börjar kika fram.

Makeupartisten Nathalie Berzelius var den som sminkade prinsessan inför ett uppmärksammat reportage i tidningen Mama. Hon har avslöjat för tidningen hur hon gjorde, och vilka produkter hon använde.

– Jag tänkte en fräsch look med markerade ögon, glow på kindbenen och peachy kinder. Det är en look som passar de flesta då den är ganska naturlig, berättar hon för Mama.

Mama hade en exklusiv intervju med prinsessan Madeleine.

Så framhäver du ögonen som Madeleine

Nathalie säger att hon ville framhäva prinsessans vackra ögon lite extra.

– Jag ville framhäva Madeleines blå ögon med en bronzig look och markera lite extra med en mörkbrun penna innanför ögat. Som highlighter använde jag Sand kissed och Sun kissed från Flirting Makeup Palette, och som ögonskuggor Eye’ll relax och Eye’ll do a smoky från samma palett.

Prinsessan Madeleine har turen att ha ett par mörka och täta ögonbryn, något som är väldigt hett just nu. Kanske har hon ärvt dragen från drottning Silvia, som ju likt Victoria, är lite mer mörkhårig än Madeleine.

– Madeleine har naturligt mörka bryn, så jag fyllde bara i där det behövdes och borstade upp brynen med en färgad brynmascara från Yves Saint Laurent, berättar Nathalie för tidningen.

Här nedan listar vi produkterna för prinsessan Madeleines ögonsminkning.

Så får du prinsessan Madeleines ögonmakeup

Ögonskuggspaletten som användes var ett tillfälligt samarbete mellan Lancôme och Chiara Ferragni, och har tyvärr utgått. Men vi har hittat liknande färger från just Lancôme! Läs mer och köp här. (länk till Apprl)

Rama in blicken med Superhero Mascara från It Cosmetics. Läs mer och köp här. (länk till Kicks)

Till prinsessan Madeleine användes Stylo Yeux Waterproof i färgen Espresso från lyxiga Chanel. Budgetvariant från Isadora finns här. (länk till Apprl)

Lösögonfransar från Ardell. Läs mer och köp här. (länk till Apprl)

Ögonbrynspennan Brow Power från It Cosmetics. Läs mer och köp här. (länk till Kicks)

Borsta upp brynen med ögonbrynsmascaran Couture Brow från Yves Saint Laurent. Läs mer och köp här. (länk till Apprl)

Mer mode och skönhet från Svensk damtidning:

Sofias förlossningsstil – kolla prislappen på lyxiga gympaskon

9 handkrämer som räddar dina händer – drottningens favorit!

Detaljen i bilden visar – drottning Silvias beslut efter olyckan

Slå på ljud