Sanningen bakom Victorias kärlekssmycke

Kronprinsessan Victorias ring i guld med färgglada stenar bär på en fantastisk historia. Svensk Damtidnings moderedaktör vet mer. Och vi vet var du kan hitta en nästan likadan!

Måndagen den 8 oktober 2018, för nästan exakt två år sedan, besökte kungaparet, kronprinsessan Victoria och prins Daniel Pau i södra Frankrike. I staden föddes Jean Baptiste Bernadotte som för 200 år sedan blev kung av Sverige och Norge under namnet Karl XIV Johan.

Slå på ljud

Under besöket i Pau återinvigde kungen det nyrenoverade Bernadottemuseet (Musée Bernadotte), som ligger i huset där Jean Baptiste Bernadotte föddes 1763. I sitt invigningstal uttryckte kungen en förhoppning om att Musée Bernadotte blir en mötesplats för svensk och fransk kultur. På eftermiddagen besöktes slottet Château de Pau där Henrik IV föddes 1553. Slottet är ett populärt besöksmål med över 100 000 besökare varje år. Vid detta besök fick kungaparet och kronprinsessparet bland annat titta på Henrik IV:s vagga.

Gillar du Victorias örhängen? Nedan finner du ett par liknande!

Örhängen i guld från Guldfynd. Läs mer och köp här. (länk till Guldfynd)

Vid slutet av dagen åkte den kungliga kvartetten till Parc Beaumont, som även Oskar II besökte år 1899. När Oskar II besökte parken planterade han en magnolia. Som gåva från Pau överlämnade borgmästaren en stickling från Oskar II:s magnolia till kronprinsessan för plantering vid Haga slott. I sitt tal sa Victoria att hon såg fram emot att ta med sticklingen hem till prinsessan Estelle, och att hjälpa henne att plantera den vid deras hem, Haga slott.

Under besöket i Pau bar kronprinsessan Victoria en vinröd klänning signerad Camilla Thulin. Gillar du klänningen? Här hittar du en nästan likadan. (länk till Åhléns)

Klänning från Tiger of Sweden. Läs mer och köp här. (länk till Åhléns)

Och här kan du klicka hem det vackra lack (länk till Apprl)kronprinsessan har på naglarna.

Nagellack från Essie. Läs mer och köp här. (länk till Apprl)

Men det var inte hennes klänning som drog flest blickar till sig. Störst uppmärksamhet fick en sak som glimmade på hennes finger. Vad? En vacker ring!

Victorias vackra ring.

Denna vackra Victoria hade plockat upp ur smyckeskrinet kommer från Bulgari. Stenarna består av briljantslipade diamanter, topas, peridot och turmalin, har Svensk Damtidning tidigare berättat.

Produktbild på Victorias ring.

Ringen är en så kallad Cocktail ring som varit med på flera listor över juveler som ”varje kvinna borde äga”.

– Det är handgjorda ringar som går att kombinera i olika rader. De är rejäla och underbara ringar i 18 karats guld. Färg är ju härligt och blir mer och mer trendigt. Trevliga och färgstarka ringar där färgen ger en extra klick till stylingen och höjer kronprinsessans outfit, har Amanda Weibull Laurell på LWL Jewelry berättat för Svensk Damtidning.

Victoria bar ringen 2009, i samband med förlovningen.

Ringen är en bortglömd ”pärla” i Victorias smyckeskrin. Men den har en alldeles speciell plats i hennes hjärta. Anledningen? Hon bar ringen 2009, under en storslagen middag för ministrar och näringslivstoppar i samband med förlovningen med Daniel.

Gillar du kronprinsessan Victorias vackra ring? Nedan kan du klicka hem några liknande!

Guldpläterad ring från Ur & Penn. Läs mer och köp här. (länk till Apprl)

Guldpläterad ring från Ur & Penn. Läs mer och köp här. (länk till Apprl)

Ring från Sophie by Sophie. Läs mer och köp här. (länk till Åhléns)

Diamantring från Guldfynd. Läs mer och köp här. (länk till Guldfynd)

Ring från Guldfynd. Läs mer och köp här. (länk till Guldfynd)

Ring i vitguld från Guldfynd. Läs mer och köp här. (länk till Guldfynd)

Mer smycken hos Svensk Damtidning:

Sanningen bakom Silvias fina barnbarnstradition

Höstens mest eleganta örhängen – se våra favoriter

Gripande historien bakom Silvias fina armband

Foto: TT