Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Stildrottningen! Se Silvias snygga sommarvita garderobsfynd

16 jun, 2021, 13:05 
Drottning Silvia i vitt

Drottning Silvia har grävt djupt i garderoben – och hittat en av sina nygamla favoriter: Den raffinerade vita dräktjackan.

Annons
Hör Silvia och Victoria berätta om kamédiademet!Brand logo
Hör Silvia och Victoria berätta om kamédiademet!

Det är något särskilt med drottning Silvia och hennes vita dräkter. Det är faktiskt ett av hennes starkaste kort i klädkammaren, det kan man snabbt konstatera när man dyker in i hennes stora garderob.

Drottning Silvias vita dräkter
Drottning Silvia och några av hennes vita dräktjackor. En del har krage, men oftast väljer hon den kraglösa varianten, som här.

Och i går fick vi se den igen. Drottningen – eller i alla fall hennes kammarjungfru – hade letat fram en av de verkliga trotjänarna: Den vita dräktjackan med nattsvarta passpoaler. En look och en outfit som vi har sett på drottningen otaliga gånger, och som helt uppenbart är ett av hennes favoritplagg.

Annons
Drottning Silvia delar ut Stockholmspriset i kriminologi
Drottningen på Drottningholm i går, klädd i sitt snygga garderobsfynd. Den rosamönstrade Hermèsscharfen höjer sommarkänslan.

Drottning Silvia och den vita kavajen

Just den här försommarvita kavajen har hon framför allt använt vid mer formella sammanhang tidigare, som vid Riksmötets öppnande 2018, eller som när hon och prinsessan Madeleine gästade Förenta Nationerna i New York 2017 för att delta i ett Childhood-seminarium. Den gången bar hon också den raffinerade matchande kjolen i omvänd färgställning, svart med vit passpoal.

Annons
Drottning Silvia svart vitt FN 2017
Drottningen i sin svartvita dräkt 2017. Nu har den fått komma till heders igen, efter ett par års vila i garderoben: Drottningen sparar allt, och återanvänder.

Och nu åkte denna garderobsfavorit alltså på till ett helt ”vanligt” digitalt hemmamöte i sommarmatsalen på Drottningholm: Drottningen delade ut Stockholmspriset i kriminologi vid Stockholm Criminology Symposium 2021: En internationell utmärkelse som ges till den, eller dem, som gjort framstående bedrifter inom kriminologisk forskning eller som praktiskt tillämpat sådan forskning för att minska brottsligheten.

Annons

I år gick priset till två amerikanska professorer, Philip J Cook och Franklin E Zimring, som belönas för sin forskning rörande vapenlagar, och så här sa drottningen i sitt tal:

– Skjutningar är ett problem på många håll i världen. Det finns ett stort behov av att förstå inte bara vad som har hänt, utan också av att se bakgrunden till våldet: Först då kan vi lösa problemen.

Se hela drottningens tal i hovets film här:

Foto: Sara Friberg/Kungliga Hovstaterna, TT.

Annons