Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Valerie Aflalo: ”Blir alltid så inspirerad av prinsessan Sofia”

27 apr, 2019, 14:00 
AvJohanna Lejon
Valerie Aflalo
Valerie Aflalo har levt med mode hela livet. Efter att ha arbetat som modell i flera år startade hon sitt eget märke, Valerie, för 13 år sedan. I dag klär hon såväl kändisar som kungligheter – i kundkretsen märks bland andra prinsessan Sofia, och kronprinsessan Victoria.
Annons

Valerie Aflalos modeintresse kom, nästan bokstavligt talat, med modersmjölken.

– Mina föräldrar jobbade, och jobbar fortfarande, i modebranschen och mode har därför alltid varit ett stort intresse för mig. Jag började min egen karriär som modell och pluggade sedan mode i Paris och jobbade med design där innan jag flyttade tillbaka till Sverige och grundade mitt märke Valerie (reklamlänk) år 2006, berättar Valerie Aflalo för Svensk Damtidning.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Valerie Aflalo i sin vackra garderob
Valerie Aflalo i sin vackra garderob hemma i villan i Enskede.

Målet med varumärket Valerie (reklamlänk) har, ända sedan dag ett ,varit att skapa plagg av hög kvalitet för alla tillfällen – från enklare vardagsfavoriter till riktigt flotta festplagg. Touchen, känslan, är feminin men samtidigt individuell. Kläderna har ofta en helt egen, unik, look som bland annat utmärks av fokus på detaljer, kvalitet, färg och mönster.

Annons

– Plaggen jag gör är både lekfulla och användbara. Det är plagg av hög kvalitet. Vi hämtar mycket inspiration från den franska, lite mer feminina och färgglada estetiken, och kombinerar den med det lite mer avskalade, skandinaviska uttrycket. Det är i mötet mellan olika kulturer och stilar som jag blir som mest kreativ.

Inspirationen kommer från de många kunderna (Valerie beskriver dem som”starka, modiga kvinnor som vågar följa sina drömmar”), från människor som Valerie möter i arbets- och privatlivet, från resor, modemagasin och inte minst – från sociala medier som Instagram och Pinterest.

Prinsessan Sofia på middag på Kungliga slottet – klädd i klänning signerad Valerie.
Prinsessan Sofia på middag på Kungliga slottet – klädd i klänning signerad Valerie.

Valerie gör kollektion för MQ

Just nu händer det mycket för varumärket Valerie. Man gör en festkollektion för MQ samtidigt som man även lanserar egna skor – och smycken (smyckena kan ni se här intill, de är de somValerie själv bär). Dessutom har den nya vår- och sommarkollektionen för 2019 precis kommit ut.

Valerie Aflalo i sin egen design.
Valerie Aflalo i sin egen design. Klänningen kommer från samarbetet med MQ.

– Kollektionen är inspirerad av olika miljöer, från den sydafrikanska naturen med mycket brända toner, havsblått och mörkgrönt till stadspuls och mer rena kontraster som krispigt vitt och svart.

Annons

Vilka fem plagg klarar du dig inte utan våren och sommaren 2019?

– Jag tycker om alla våra plagg, men några sommarfavoriter är såklart våra badkläder, söta strandplagg, somriga klänningar och härliga set.

Hur ska man styla dina plagg – tycker du?

– Jag älskar att kombinera kläderna med en fin sjal i håret, massa smycken och ett par riktigt coola klackar!

Ett av de nya smyckena i Valeries kollektion.
Ett av de nya smyckena i Valeries kollektion.

Kronprinsessan Victoria och prinsessan Sofia i Valeries design

Bland Valeries kunder är det två namn som sticker ut lite extra. Vilka? Prinsessan Sofia och kronprinsessan Victoria. Prinsessorna har burit Valeries design flera gånger – både privat och vid mer officiella tillfällen. Sofia har bland annat haft på sig plagg signerade Valerie vid både prinsessan Leonores dop och vid en middag på Kungliga Slottet.

Annons

Vi frågar Valerie om hur hon kände första gången hon såg Sveriges prinsessor i hennes design. tacksamhet är första ordet som dyker upp, liksom glädje.

– Jag blir alltid så inspirerad av prinsessan Sofia och kronprinsessan. De lyckas alltid med att vara både moderna, personliga och klassiska.

Privat lever Valerie ett familjeliv med tre barn mellan 3 och 12 år. Hennes make heter Johan och familjen bor i en vacker villa i Enskede utanför Stockholm.

Så, hur får hon ihop livet med tre små – och en karriär som både entreprenör och influencer? En tröttsam fråga för många mödrar kanske, men också ständigt aktuell (både för män och kvinnor).

Valerie Aflalo på ELLE-galan 2018.
Valerie Aflalo på ELLE-galan 2018. Valerie har en karriär som fotomodell i bagaget och år 2000 korades hon till Fröken Sverige.

– Jag håller fortfarande på och löser den gåtan, har Valerie berättat i en tidigare intervju.

Hon fortsätter:

Annons

– Vid vissa tidpunkter blir jag helt slutkörd, men då brukar jag fråga mig själv om jag 1. fått tillräckligt med återhämtning och 2. varit snäll mot mig själv. Oftast är svaret nej och jag jobbar ständigt med att bli bättre på att strukturera, inte boka in för många saker samtidigt och låta var sak ta sin tid. Mina bästa tips är att försöka lägga bort telefonen, ta pauser (även om det kanske bara är en timme) och sprida ut alla to do’s under en längre tid istället för att göra allting samtidigt.

Läs mer:

Foto: TT

Annons