Victoria återanvände nya miljövänliga favoritklänningen

Kronprinsessan Victoria

Under torsdagen gästade kronprinsessan Victoria EAT Stockholm Food Forum. På sig hade hon, som så ofta förr, hållbart mode!

Under torsdagen var det dags! Då höll  läkaren och miljöaktivisten Gunhild Stordalen för sjätte året i rad sin konferens EAT Forum, på Annexet och Quality Hotel Globe i Stockholm. Kronprinsessan var, i vanlig ordning, på plats.

– Det är Gunhild Stordalen som har drivit den här konferensen. Kronprinsessan har deltagit tidigare och närvarade under en kort stund även i år, berättade Margareta Thorgren för Expressen.

EAT-konferensen handlar, i mångt och mycket, om att utveckla en global, hållbar matproduktion. Detta är en fråga som engagerar kronprinsessan starkt. Hon har ett miljömedvetet tänk och ägnar en stor del av sin tid i sitt jobb som kronprinsessa åt just detta.

Kronprinsessan Victoria i klänning från H&M.

Kronprinsessan Victoria i klänning från H&M.

Det bar kronprinsessan på EAT

Klänningen är hämtad från Conscious Exclusive-kollektionen för våren och sommaren 2019. Här kan du kolla in alla plagg.  (länk till butik)

Men, vad är då tanken bakom den hållbara kollektionen? Kollektionen, som är den åttonde i upplagan, består av damplagg, skor och accessoarer. Inspirationen kommer från planetens alla underverk, och ger enligt den svenska klädkedjan uttryck för naturens helande kraft och skönhet.

– Våra designers har inspirerats av vår fantastiska planet: dess liv, livfulla färger och läkande krafter, har H&M slagit fast i ett pressmeddelande.

Klänning från H&M

Kollektionen består av eleganta plagg för festliga tillfällen men innehåller även kläder och accessoarer för vardagsgarderoben. För första gången används, utöver ekologiskt linne, bomull, silke och återvunnen polyester, även ett naturligt alternativ till konstläder samt ett växtbaserat skumgummi.

Klänning från H&M. Läs mer och köp här.  (länk till butik)

Till klänningen bar kronprinsessan sina sköna favoritpumps från Rizzo.  (länk till butik)

Pumps från Rizzo. Läs mer och köp här.  (länk till butik)

Foto: TT