Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Victoria återanvände nya miljövänliga favoritklänningen

16 jun, 2019, 12:00 
AvJohanna Lejon
Kronprinsessan Victoria
Under torsdagen gästade kronprinsessan Victoria EAT Stockholm Food Forum. På sig hade hon, som så ofta förr, hållbart mode!
Annons

Under torsdagen var det dags! Då höll  läkaren och miljöaktivisten Gunhild Stordalen för sjätte året i rad sin konferens EAT Forum, på Annexet och Quality Hotel Globe i Stockholm. Kronprinsessan var, i vanlig ordning, på plats.

– Det är Gunhild Stordalen som har drivit den här konferensen. Kronprinsessan har deltagit tidigare och närvarade under en kort stund även i år, berättade Margareta Thorgren för Expressen.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

EAT-konferensen handlar, i mångt och mycket, om att utveckla en global, hållbar matproduktion. Detta är en fråga som engagerar kronprinsessan starkt. Hon har ett miljömedvetet tänk och ägnar en stor del av sin tid i sitt jobb som kronprinsessa åt just detta.

Kronprinsessan Victoria i klänning från H&M.
Kronprinsessan Victoria i klänning från H&M.

Det bar kronprinsessan på EAT

Klänningen är hämtad från Conscious Exclusive-kollektionen för våren och sommaren 2019. ANNONS Här kan du kolla in alla plagg. 

Annons

Men, vad är då tanken bakom den hållbara kollektionen? Kollektionen, som är den åttonde i upplagan, består av damplagg, skor och accessoarer. Inspirationen kommer från planetens alla underverk, och ger enligt den svenska klädkedjan uttryck för naturens helande kraft och skönhet.

– Våra designers har inspirerats av vår fantastiska planet: dess liv, livfulla färger och läkande krafter, har H&M slagit fast i ett pressmeddelande.

Klänning från H&M

Kollektionen består av eleganta plagg för festliga tillfällen men innehåller även kläder och accessoarer för vardagsgarderoben. För första gången används, utöver ekologiskt linne, bomull, silke och återvunnen polyester, även ett naturligt alternativ till konstläder samt ett växtbaserat skumgummi.

Annons

Till klänningen bar kronprinsessan sina sköna favoritpumps från ANNONS Rizzo. 

Foto: TT

 

Annons