Victoria valde blå klänning från Rodebjer – igen

Kronprinsessan Victoria

Kronprinsessan Victoria satsar på svensk design från Rodebjer. Har du koll på den snygga modedetaljen i outfiten?

Onsdagen den 4 september besökte kronprinsessan Victoria och prins Daniel Electrolux – som i år firar 100 år som företag.

Electrolux grundades år 1919 då Elektromekaniska AB gick samman med AB Lux. I dag är bolaget en av världens största tillverkare av vitvaror och firar i år 100 år.

Under besöket fick kronprinsessparet en rundvandring där de fick information om företagets historia, titta på gamla och nya produkter och veta mer om hur Electrolux marknad ser ut i dag. Extra fokus låg på Electrolux arbete med hållbarhet och deras arbete med att göra det lättare för konsumenter att agera hållbart i vardagslivet. I samband med 100-årsjubileét har Electrolux tagit fram fyra nya hållbarhetsmål som ligger i linje med FN:s globala hållbarhetsmål.

Victoria

Kronprinsessan Victoria i klackar från Yves Saint Laurent, väska från Valentino och klänning från Rodebjer.

Electrolux hållbarhetsmål

Fram till 2030 ska Electrolux satsa på att:

– göra hållbart ätande till ett förstahandsval

– få kläder att hålla dubbelt så länge med hälften så stor miljöpåverkan

– hålla hemmen fria från skadliga allergener och föroreningar

– göra Electrolux verksamhet cirkulär och klimatneutral.

Under besöket samtalade kronprinsessparet och representanter från Electrolux om återvinning. Electrolux berättade bland annat att de år 2018 använde 20 gånger mer återvunnen plast i sina produkter än sju år tidigare.

Det bar kronprinsessan Victoria vid besöket på Electrolux

Dagen till ära satsade kronprinsessan Victoria på återbruk – och svensk design! Klänningen hon bar, blå med vit botten och blommor, kommer från Carin Rodebjer och hennes Rodebjer. (länk till butik) Namnet? Zohra. (länk till butik)

Klänning Zohra från Rodebjer

Klänning från Rodebjer. Läs mer och köp här.  (länk till butik)

Det är inte första gången kronprinsessan bär det vackra plagget, första gången vi såg henne i klänningen var under ett besök i Vietnam i våras.

Victoria matchade Rodebjer-blåsan med höga klackar från YSL (länk till butik) och med favoritväskan från Valentino. (länk till butik)

Klänning från Rodebjer

Klänning från Rodebjer. (länk till butik) Läs mer och köp här.

Noterar ni förresten den ovanliga detaljen i Victorias outfit? Öppen rygg! Victoria verkar dock ha sytt igen sin en smula. Just öppna ryggar ser man inte ofta på kungligheterna – förutom då det vankas gala. Vågat för att vara en kunglighet alltså – men så snyggt!

Victoria

Kronprinsessan Victoria i klänning från Rodebjer – med bar rygg!

Foto: TT