Victorias favoritfrisyr avslöjad – så fixar du den

Knuten i alla ära – men kronprinsessan Victorias favoritfrisyr nummer ett är faktiskt hårklämman!

Luftiga frisyrer med volym och höjd är ingen för Victoria. Och hon har en favoritfrisyr: knuten. Knuten håller i alla lägen, både till vardag och till fest. När det är mer festliga tillfällen brukar hon variera den – större, högre eller fylligare – men till vardags är det den låga bulliga, lite inbakade, knuten som gäller. Och vem kan klandra henne. Knuten, som frisyr, är tidlös.

– Knutar går aldrig ur tiden, de är alltid trendiga, berättar en frisör vi talat med. Knuten har funnits i olika varianter i alla tider. Man ser dem, i olika tappning, genom alla tidsåldrar.

Både kändisar och kungligheter älskar knutfrisyrer. Och som sagt, Victoria är knappast något undantag. På resor är det inte alltid kronprinsessan har en frisör med sig. Då gör hon knuten på egen hand. Hennes frisyr passar dessutom alla hårdagar, och alla väder.

Men, när hon inte jobbar (och ja, ibland då hon gör det), så finns en frisyr som ligger henne ÄN närmre om hjärtat. Vilken? Hårklämman! Den har hängt med kronprinsessan i över 20 år. Och hon har den i flera varianter. En kommer från Alexandre de Paris.

Expressen skriver:

”Den senaste tiden har kronprinsessan Victoria valt att styla håret med en fashionabel hårklämma, vars ursprung kan härledas till modeprinsessor som Grace Kelly och prinsessan Diana. Klämman är nämligen av märket Alexandre de Paris, grundat av en av världens största frisörer. På 60-talet och framåt var Alexandre de Paris – som egentligen hette Louis Alexandre Raimon – mannen som alla kungligheter och kändisar ville ha som frisör och hårstylist. Han bidrog också med ikoniska frisyrer på modevisningar för Yves Saint Laurent, Givenchy och Karl Lagerfeld.”

Nedan tipsar vi om hårklämmor i samma stil som Victorias.

Hårklämma från Ia Bon. Läs mer och köp här. (länk till Åhléns)

Hårklämma från Complement. Läs mer och köp här. (länk till Åhléns)

Hårklämma från Hermine Hold. Läs mer och köp här. (länk till Apprl)

Hårklämma från By Barb (finns i fler färger och mönster). Läs mer och köp här. (länk till Apotek Hjärtat)

Hårklämma från Ia Bon. Läs mer och köp här. (länk till Åhléns)

Mer mode hos Svensk Damtidning:

Nu finns Sofias fina topp på rea igen – kolla in prislappen

Kolla in nya varianten av kronprinsessan supersnygga vårbyxor

Drottningens fina modeknep – räddar dig från kylan i vinter

Alla plagg Victoria bär i Kungahuset 2020

Foto: TT