Victorias hållbara modeval – därifrån kommer hennes klänning

Kronprinsessan Victoria i Rodebjer

Kronprinsessan Victoria väljer att klä sig i Rodebjers design – igen. Svensk Damtidning vet mer om hennes gröna klänning.

Kronprinsessan Victoria satsar på Carin Rodebjers design (länk till butik)– än en gång. Den gröna klänningen som Victoria bar vid Förintelsens minnesdag under måndagen kommer från just Rodebjer.

Och modevalet är hållbart! Det är nämligen långt ifrån första gången som kronprinsessan Victoria bär klänningen. Första gången hon hade den på sig var hösten 2017, under kyrkomötets öppnande.

Kronprinsessans gröna Rodebjer-klänning

Klänningen, mörkt grön (kulören kallas Ultra Pine), går under namnet Alexe och är hämtad från Rodebjers (länk till butik) höst- och vinterkollektion för 2017. Här kan du klicka hem ett eget ex av den snygga klänningen. 

Att kronprinsessan väljer Rodebjer just nu, 2019, (länk till butik)visar att Victoria har fingret i luften och känner av hur trendvindarna blåser. Anledningen? I januari 2019 korades ju Carin Rodebjer (länk till butik) till Årets designer på ELLE-galan.

Victoria i grön klänning

Victoria i grön klänning från Rodebjer.

”Det är kreativt, inbjudande och uttrycksfullt. Hon har skapat ett makalöst modeuniversum som inspirerar till en lika stilsäker vardag som fest. Alltid med samma imponerande värme och tydliga vision. Samtidsmode när det är som bäst!”, lös motiveringen.

–  Hela mitt liv märks i min design. Jag plockar det bästa av allt. Gotland, Stockholm, New York och Marrakech. Platser som påverkat mig starkt fast av helt olika anledningar, har Carin Rodebjer (länk till butik) själv berättat om sin design och sitt skapande.

Grönt – så rätt 2019

Just nu finns det några riktigt snygga gröna plagg i butik. Svensk Damtidnings moderedaktör har plockat ut några favoriter. Denna gröna stickade tröja i mysig och varm ull är fantastisk.  (länk till butik)Även denna blåsa, mönstrad med djupgrön botten, (länk till butik)står på vår önskelista. Den här jackan skulle vi inte heller säga nej till våren 2019.  (länk till butik)

Blus från Rodebjer

Vill du klicka hem några gröna Rodebjer-plagg rekommenderar vi denna supersnygga blus. (länk till butik)

Kjol från Rodebjer

Blusen har även en matchande (och smickrande) omlottkjol. (länk till butik)

Läs mer:

Tänk hållbart som Victoria – så tar du hand om dina kläder

Stylingtricket! Så förnyar Victoria den klassiska knytblusen

Det bar kronprinsessan under hemliga middagen på Haga

Foto: TT