Victorias hemliga meddelande till Madeleine – nya bilden avslöjar

Kronprinsessan Victoria Prinsessan Madeleine

Här är kronprinsessan Victoria privata meddelande till syrran Madeleine – och hon förmedlar det på ett mycket speciellt sätt: Via kläderna.

Har du tänkt på hur mycket kungligheterna ”pratar” genom sina kläder? Det händer oftare än man tror – och ett tydligt exempel fick vi se när kronprinsessan Victoria var ute på jobb i går kväll.

För där stod hon, klädd i samma klänning från norska By Timo som hon valde till prinsessan Madeleines stora dag: Prinsessan Adriennes dop i juni 2018.

LÄS MER: Kronprinsessan Victorias glammiga comeback – se bilderna

Kronprinsessan Victoria Klänning från By Timo Jacka från Toteme

Kronprinsessan Victoria i By Timo-klänningen, till vänster på prinsessan Adriennes dop och till höger på en bild från i går.

Ett val, och en klänning, som formligen skrek: I miss you, lillasyster! Och det så högt att det garanterat hördes över hela Atlanten.

Prinsessan Madeleine har ju inte kunnat träffa resten av familjen på ett och ett halvt år och så länge har de aldrig varit ifrån varandra tidigare.

Kronprinsessan Victorias budskap – med kläderna

Så visst stämmer det att det ofta är Victorias outfit snarare än uppdraget som hamnar i fokus när hon är ute på jobb. Men det kan alltså ha sina fördelar.

Prinsessorna har dessutom en fantastisk chans att förmedla något viktigt med hjälp av sina kläder, som när kronprinsessan Victoria lyfter fram unga svenska designers (typ Selam Fessahaye som gjorde hennes skära tyllbomb).

Kronprinsessan Victoria Polar Prize 2019 Selam Fessahaye

Kronprinsessan Victoria i sin hyllade tyllbomb från Polarpriset 2019, en klänning skapad av svenska designstjärnan Selam Fesshaye.

Eller som när vikten av återbruk plötsligt hamnar i fokus mitt under Nobelfesten, eftersom Victoria har tänkt till och letat fram drottning Silvias då 34 år gamla Nobelklänning.

Kronprinsessan Victoria i drottning Silvias Nobelklänning 1994 Nina Ricci

Kronprinsessan Victoria på Nobelfesten i Silvia-vintage, en favorit i repris från 1994.

Och allt det här har Victoria förstås lärt sig av mamma drottningen, svensk mästarinna i diplomatic dressing: Hon ser alltid till att hedra det land som hon besöker (eller den statschef som gästar Sverige) genom att bära kläder i det landets färger. En kunglig konst på hög nivå!

LÄS MER: Prinsessan Désirée – och den okända egenskapen som kronprinsessan Victoria ärvt

LÄS MER: Chockbytet! Anna Westling – i Victorias klänning

LÄS MER: Kronprinsessan Mette-Marits förvandling – vilken galen

LÄS MER: Drottning Silvia tok-hyllas: ”Hon är en stilikon!” stilresa!

Foto: TT.