Victorias historiska klänning – nu på rea!

Victoria i vit klänning från By Malina

Kronprinsessan Victorias supersnygga klänning i vitt från svenska By Malina är nu på rea. Extra roligt är förstås att den också blivit en riktig kändisfavorit!

Vad har kronprinsessan, Sanna Nielsen, Carina Berg och Bianca Wahlgren gemensamt? Jo, det kan vi tala om! De äger alla ett ex av By Malina superfina klänning i modellen Emily.  (länk till butik)

Kronprinsessan Victoria var dock den som satte trenden! På sonen prins Oscars dop våren 2016 gjorde hon entré i den vackra vita blåsan. Många spekulerade kring om kronprinsessan valt internationell design, som 2012 då Estelle döptes och hon bar Elie Saab. Men nej, så var inte fallet. Kronprinsessan Victoria hade valt en svensk designer denna gång! Valet föll på Malin Andrén, som ligger bakom den svenska märket By Malina!

Victoria har burit klänningen ett flertal gånger. Både på dopet – då den blev historisk, men också på Nationaldagen 2018.

Victoria på nationaldagen

Kronprinsessan Victoria på nationaldagen 2018.

Har burits av Carina Berg och Bianca Wahlgren

En tid senare bar också Sanna Nielsen en likadan klänning, under ett av Allsång på Skansen-avsnitten. Därefter har också Carina Berg samt Bianca Wahlgren burit klänningen – men då i andra kulörer.

Kronprinsessan Victoria på prins Oscars dop

Kronprinsessan Victoria på prins Oscars dop 2016.

Emily (länk till butik)från By Malina är sydd i vävd, genombruten, kvalitet och har ett vävt foder i kjolen och runt bröstet. Modellen är figurformad och kjolen vid. Klänningen har kort ärm och rund hals med spetskant samt en lång, synlig, dragkedja i ryggen.

Det bästa av allt? Just nu kan du klicka hem klänningen på rea!

Klänning från By Malina

Klänning från By Malina. Läs mer och köp här.  (länk till butik)

Sugen på andra reaplagg som Victoria burit? Kolla in denna blus! (länk till butik)

Läs mer:

5 kungliga plagg som Victoria burit – som du kan köpa på rea just ju

Fynda kronprinsessan Victorias vackra skor – på rea!

Meghan bär vårens bekvämaste skor – nu på rea!

Foto: TT