Victorias nya outfit – en blinkning till prinsessan Sofia

Kronprinsessan Victoria

Kronprinsessan Victoria gästade Alingsås och bar kläder från Ida Sjöstedt, modeskaparen som ligger prinsessan Sofia oerhört nära om hjärtat.

Lördagen den 21 september närvarade kronprinsessparet, Victoria och Daniel, vid Alingsås 400-årsjubileum. Schemat för dagen var späckat och kronprinsessan och prinsen rörde sig över hela staden. På torget höll kronprinsessan Victoria ett uppskattat tal. Hon började: ”Prins Daniel och jag är så glada att vi får vara här och fira ert stora jubileum tillsammans med er”, sa hon.

”För oss är det dessutom ett kärt återseende. Vår första resa ut i landet som nygifta gick till vårt hertig- och hertiginnedöme Västergötland. Bland annat hit till Alingsås. Och några år tidigare var jag själv här, och invigde en tillgänglighetsanpassad lekplats. Och jag provade den såklart också… Så jag har fina minnen härifrån!.”

Victoria fortsatte:

Victoria

Kronprinsessan Victoria i blus och kjol från Ida Sjöstedt.

”Mina damer och herrar: Alingsås historia är på många sätt också Sveriges historia. Er stads utveckling speglar vårt lands. Därför känns det särskilt roligt att detta jubileum inte bara blickar bakåt, utan lika mycket framåt. Det tror jag för övrigt också hade passat framtidsvisionären Jonas Alströmer, som blickar ut över oss från sin staty här på Stora torget.”

Alingsås vision för 2040 är livskvalitet för alla genom nytänkande, engagemang och tillgänglighet. Jag är övertygad om att det är värden med stark bärkraft – i dag, i morgon och för lång tid framöver.

Det bar Victoria i Alingsås

Dagen till ära satsade kronprinsessan Victoria på en ny outfit. Signerad Ida Sjöstedt, kvinnan som låg bakom prinsessan Sofias vackra brudklänning, som hon bar vid bröllopet med prins Carl Philip 2015. Även Victorias boots har, liksom blusen och kjolen från Ida Sjöstedt, en koppling till Sofia. De kommer nämligen från Stinaa J, ett märke som prinsessan Sofias bästa vän, Stina Andersson ligger bakom. Ett par boots i samma färg, men med en smula lägre klack, hittar du här. 

Blus från Ida Sjöstedt

Blus från Ida Sjöstedt. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Kjol

Kjol från Ida Sjöstedt. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: