Victorias nya smarta klädstrategi – se nya bilderna

Kronprinsessan Victoria

Kronprinsessan Victoria går in i 2020 med en tydlig ny strategi för sin kungliga garderob. Svensk Damtidning vet mer!

350 deltagare fanns på plats, däribland kung Carl XVI Gustaf och kronprinsessan Victoria, då Folk och Försvars rikskonferens i Sälen inleddes under söndagen den 12 januari.

Rikskonferensen är årligt återkommande och är ett forum för diskussioner om världens säkerhet, Sveriges försvar, människors trygghet och samhällets krisberedskap. Söndagen inleddes med ett anförande av utrikesminister Ann Linde. Därefter tog åhörarna bland annat del av diskussioner kring Sveriges säkerhetspolitiska samarbeten och Sveriges relationer med Ryssland.

Och så var det dags för måndag… Då närvarade Victoria vid ett panelsamtal som bland annat handlade om Sveriges totalförsvar, nordiskt försvarssamarbete och säker samhällskommunikation.

Kronprinsessan Victoria

Victoria på plats i Sälen. I kavaj från Tiger of Sweden, väska från Lexington och skor från Prada.

Victoria i kostym – från Tiger of Sweden

Under den första dagen i Sälen bar kronprinsessan en mörkblå kostym, med dubbelknäppt blazer. Kostymen kommer från Tiger of Sweden. (reklamlänk från Apprl) På den andra dagen svidade hon om till en likadan kavaj från Tiger – men i en mörkt grön kulör. Under bar kronprinsessan en beige skjorta. På fötterna hade hon först ett par klackar från Ralph Lauren, i en cognacsfärg, och därefter de nya lyxiga skorna från Prada (som Svensk Damtidnings skrev om i går).

Victorias bruna väska kommer från Little Liffner. (reklamlänk från Apprl) Den lite större är från Lexington. (reklamlänk från Apprl) Också dessa två väskor såg vi dagen innan.

Victoria

Vår svenska kronprinsessa iförd svensk design – kavaj från Tiger och väska från Little Liffner.

Att välja nästan exakt likadana kläder som dagen före är en tydlig markering från Victoria. Hon blir allt mer noga med att tona ner sin klädsel så att den inte ska stjäla något som helst fokus från den programpunkt hon besöker, den fråga hon vill sätta fokus på i stunden. Också Victorias val av styling, första dagen en enkel hästsvans, andra dagen en knut, hör ihop med detta tänk, denna strategi.

Gillar du Victorias klädval? Nedan finner du en liknande outfit.

Kavaj Lindex

Grön kavaj från Lindex. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Beige skjorta. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Väska från Lexington

Väska från Lexington. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Foto: TT