Williams och Harrys beslut om Dianas brudklänning

Prinsessan Diana Prins Harry Prins William

William och Harry har fattat ett gemensamt beslut om prinsessan Dianas brudklänning – trots sin såriga relation.

7 saker du inte visste om prinsessan Diana
Slå på ljud

Det verkar inte vara mycket prins Harry och prins William är överens om numera. Men det finns en sak som verkligen förenar dem – och det är bandet som de delar till sin mamma prinsessan Diana. En kärlek så stark att den står över alla konflikter.

LÄS MER: Nya bilder på Meghans och Harrys son Archie – så ser han ut i dag!

Prinsessan Diana Brudklänningen

Brudklänningen som blivit en symbol för prinsessan Diana.

Det är också den kärleken som nu har fått Harry och William att förenas i ett gemensamt beslut, för första gången på mycket länge: De har givit sitt gemensamma godkännande till att Dianas i dag 40 år gamla brudklänning kan visas i den nya utställningen Royal Style In The Making på Kensington Palace i London.

Prinsessan Dianas brudklänning visas i London

Prinsessan Dianas brudklänning visas Utställning på Kensington Palace i London

Det var i den här 1980-talsklänningen, broderad med 10 000 pärlemorskimrande paljetter, som 20-åriga Diana sa ja till prins Charles, 33. Spetsarna på livet är antika och kom från drottning Elizabeths farmor drottning Mary.

Det betyder att det är första gången på 25 år som denna legendariska kungliga brudklänning nu kan ses live: En ikonisk bröllopsmaräng i elfenbensvit sidentaft som var en sensation redan när Diana den 29 juli 1981 gled in i St Pauls Cathedral med sitt 7.6 meter långa släp.

Klänningen skapades av det brittiska gifta designerparet David och Elizabeth Emanuel och den var så maffig att hovlakejerna och Diana fick hjälpas åt att trycka in den i kortegevagnen när Diana skulle åka till kyrkan. Ut gled hon i en mycket skrynklig klänning.

Prinsessan Dianas bröllop 1981

Lady Diana Spencer och hennes megalånga släp. 3500 bröllopsgäster trängdes i kyrkan och 750 miljoner människor såg bröllopet på tv.

Vill du också spana in denna legendariska kungliga brudklänning i levande livet så har du tid på dig under hela 2021: Utställningen visas på Kensington Palace fram till den 2 januari 2022.

LÄS MER: Plaggen som prinsessan Diana vägrade bära efter skilsmässan från prins Charles

LÄS MER: Uppgifter om att Harry nobbar: ”Kommer inte hem för att hedra Diana”

LÄS MER: Den nakna sanningen! Så långa – och korta – är kungligheterna

Foto: TT.