10 gånger Meghan bröt mot den kungliga etiketten – innan uttåget ur kungahuset

Meghan Markle bröt mot den kungliga etiketten

Hertiginnan Meghan och maken prins Harry har valt att avsäga ansvar i brittiska kungahuset, och i stället flyttat till USA. Men innan dess hann den forna skådespelerskan med att bryta mot de kungliga reglerna mer än en gång. Här är 10 gånger Meghan Markle fick drottning Elizabeth att skaka uppgivet på huvudet.
Slå på ljud

1. Hon gick barbent utan strumpbyxor.

Att som brittisk kvinnlig kunglighet skippa strumpbyxorna och i stället matcha klänningen, dräkten eller kjolen med bara ben är ett big no no. Medan drottning Elizabeth, prinsessan Diana och hertiginnan Kate alla bär och har burit strumpbyxor valde Meghan ofta bort dem.

Meghan Markle prins Harry

En av alla gånger Meghan gått barbent.

2. Hon skrev en autograf

Kungligheter ska inte skriva autografer, för att deras namnteckningar inte ska kunna förfalskas och användas emot dem i olika sammanhang. Men när Meghan och prins Harry besökte Wales bröt den tidigare skådespelaren, som garanterat är van vid att skriva autografer, mot regeln, och tecknade sin namnteckning till glada beundrare.

LÄS MER: Mänskliga kvarlevor hittade nära Harrys och Meghans hem

3. Hon visade sin kärlek till Harry framför kameror – flera gånger

Brittiska kungligheter är generellt inte bäst i världen på att visa känslor, och när det kommer till PDA – public displays of affection – brukar de hålla det till det minimala. Att Harry och Meghan fotograferades kyssandes i början av sin relation och sedan hållit hand flera gånger i officiella kungliga sammanhang är alltså inte kutym.

Meghan Markle pussar prins Harry

Meghan och Harry tycker om varandra, och är inte rädda för att visa det.

4. Hon pratade om sin relation med Harry

Att prata om sina relationer är inget de brittiska kungligheterna gör i onödan, och speciellt inte innan de är förlovade och gifta. Att Meghan Markle pratade om relationen med prins Harry i en intervju i Vanity Fair innan de två hade förlovat sig var inte populärt i kungahuset.

5.Hon bar klänning med hög slits

Som kvinna i det brittiska kungahuset ska man hålla garderoben på den konservativa sidan. Den tidigare nämnda strumpbyxan är viktig, men också att kjollängden hålls kring knät som högst, och att man i övrigt inte heller visar för mycket hud eller urringning. När Meghan besökte Australien med prins Harry bröt hon mot allt detta när hon bar en tunn randig klänning med hög slits.

Meghan med klänning med hög slits.

6. Hon har varit gift förut

Meghan Markle var gift med Trevor Engelson från 2011 till 2013. Kungligheter i det brittiska kungahuset får numera gifta sig med människor som har varit gifta förut, även om det inte är att föredra. Det var också först 2002 som det blev tillåtet. 2005 gifte sig prins Harrys pappa, prins Charles, med sin stora kärlek Camilla Parker Bowles, som tidigare varit gift. De problemen slapp Harry och Meghan.

LÄS MER: Så ser Harrys och Meghans son Archie ut i dag

7. Hon hade en Hollywood-karriär och filmat sexscener

Att som brittisk kunglighet ha en bakgrund som skådespelerska i Hollywood är minst sagt unikt, men så var det var Meghan Markle när hon träffade Harry. Hon hade en roll i tv-serien Suits, där hon även filmade flera sexscener under seriens gång. Det kan man tänka inte var populärt hos drottning Elizabeth.

8. Hon gick klädd helt i svart

Kutym som kvinna i det brittiska kungahuset är att inte gå klädd helt i svart om man inte är i sorg eller exempelvis besöker en begravning. Meghan har dock burit helsvarta outfits flera gånger under tiden i kungahuset.

Meghan matchar gärna svart med svart.

19. Hon delade med sig av sina politiska åsikter

Meghan är inte rädd för att vara politisk, och har både före och efter tiden i det brittiska kungahuset uttalat sig om rasism och hur det är att växa upp som afroamerikan. Som hertiginna konstaterade hon också att hon både är feminist och för aborträtt.

10. Hon gick barfota framför kameror

Kungligheter ska behålla skorna på – speciellt utomhus. Men när Meghan besökte en strand och hade på sig espadriller valde hon att snöra av sig dem och gå barfota i sanden, något som alltså är emot en av de många etikettreglerna.

Meghan Markle barfota

Meghan tar av sig skorna.

Källa: Cosmopolitan.