Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

5 andra kända personer med namnet Archie

10 maj, 2019, 14:00 
AvEmma Sanderberg
Meghan och Harry gav sin nyfödda son namnet Archie Harrison. Något oväntat då många misstänkt andra namn. Namnet Archie har heller ingen kunglig koppling i England, men däremot är antalet kändisar som den lilla bebisen får dela namn med desto fler!
Annons

Så vitt vi vet har varken namnet Archie eller Archibald, som Archie är förkortning av, ingen kunglig koppling. Däremot är det flera kända personer som delar namnet med Harry och Meghans son.

  • Ett känt namn i Sverige är Archie Hamilton, som gick bort 2009. Han beskrevs ofta som kungens bästa vän och även kronprinsessan Victoria stod honom nära. Archibald, som var hans fullständiga namn, var en svensk greve ur ätten nummer 86. Han kallades Archie av både släkt och vänner.
Harry och Meghan med sin lille son.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Archie Hamilton var en flitig privatinvesterare och under slutet av 1990-talet var han känd för att ha varit den enskilda privatperson med flest antal aktier av Ericssons aktieägare. Från 2006 bodde han på Värmdö. Hans tidigare hustru Caroline Hamilton, född Wallenberg, ingick i kungens och drottningens närmaste bekantskapskrets och på det viset så blev även Archie en nära vän till kungafamiljen.

  • En annan som också heter just Archie Hamilton är en känd racingförare i USA. Han blev först känd som racingförare men blev känd internationell genom sin Youtubekanal där han lägger upp filmer från hans tävlingar.
  • En tredje som delar namn med den nyfödda bebisen är Archie Haddock, mer känd som Kapten Haddock i serien Tintin. Archie Haddock bor i serien på slottet Moulinsart, som en gång tillhörde hans anfader Franços Hadoque, som i slutet av 1600-talet var kapten i Ludvig XIV:s flotta. Så det finns minsann en kunglig touch på hans karaktär också.
  • En av huvudkaraktärerna i den amerikansk-engelska klassiska filmen A fish called Wonda från 1988 heter också Archie. I filmen begår fyra personer ett genialiskt bankrån, för att sedan sätta dit den tredje. Filmen var väldigt uppskattad och nominerades till ett flertal olika pris.
Annons
Filmen A fisch called Wanda.
Filmen A fisch called Wanda.
  • Den femte kändisen som delar namn med Harry och Meghans barn är Archie Morris, en av karaktärerna i den populära serien Cityakuten. Archie Morris huvudsakliga syfte när han först dyker upp i serien är att bidra med komik. Men ju längre tiden går så bidrar hans lathet och skämtsamma sätt till dödsfall på sjukhuset. Cityakuten sändes mellan 1994-2009 och fokuserar på den tappra personalen som dagligen möter olika patienter. Publiken får även en inblick i de olika läkarnas och sjuksköterskornas privatliv. Cityakuten var en otroligt älskad serie som vann mängder med pris och nominerades i princip varje år till både Emmys och Golden Globes.

 

Läs mer

Foto: TT

Annons