Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

5 tecken på att Meghan kommer bryta traditionen som Diana startade

04 apr, 2019, 17:00 
AvJohanna Lejon
Meghan Markle och prinsessan Diana med nyfödd Harry
1982, då prins William föddes, startade prinsessan Diana en ny kunglig tradition: att visa upp den nya kungliga babyn på trappan utanför förlossningen. Nu verkar det som att Meghan kommer att bryta denna tradition. Varför? Svensk Damtidning vet!
Annons

Hertiginnan av Sussex, Meghan, har onekligen rört om i den stundtals ganska stela brittiska kungagrytan. Prins Harrys hustru går sin egen väg och bryter ny mark i den kungliga världen – oavsett om det gäller frisyrer eller feminism. 

Och nu verkar det som hon tänker göra det igen. Än en gång ser det ut som om Meghan kommer att bryta de oskrivna kungliga reglerna. Den här gången handlar det om traditionen att möta pressen på trappan utanför sjukhuset efter förlossningen, en tradition som prinsessan Diana startade då sonen William föddes, 1982.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Prinsessan Diana 1982, efter Williams födelse.
Prinsessan Diana 1982, efter Williams födelse.

Diana gjorde samma sak, mötte världspressen utanför BB, två år senare, när Harry kom till världen. Senare har traditionen förts vidare av hertiginnan Catherine, som visat upp alla sina tre småttingar, George, Charlotte och Louis, utanför sjukhuset – bara timmar efter att de kommit till världen.

Annons

Men här verkar traditionen sluta. Det finns nämligen fem tydliga tecken som indikerar att Meghan inte kommer att göra samma sak.

1. Instagramkontot

I början av veckan startade hertigparet av Sussex ett Instagramkonto. Att det sker just nu visar att paret har en tydlig sociala medier-strategi inför förlossningen av baby Sussex. Många menar att det är tydligt varför Instagramkontot startade just nu – det hela tyder på att paret kommer att visa upp babyn på sociala medier först av allt, istället för live, på trappan utanför sjukhuset.

2. Påtryckningarna

Flera personer har uppmanat Meghan att strunta i den kungliga traditionen att visa upp en uppsminkad fasad. I ett öppet brev i New York Times råder en kvinna Meghan att skippa babyparaden. Stanna i sängen, menar kvinnan, och låt Harry möta pressen ensam istället medan du hämtar igen dig!

Kate utanför förlossningen, George är bara timmar gammal
Kate utanför förlossningen, George är bara timmar gammal. Juli 2013.

3. Feminismen

Meghan är uttalad feminist. Att ställa sig framför pressen, bara timmar efter att man legat och fött ett barn, och låtsas att allt är prima, att man är nyfönad, fräsch, överlycklig och helt perfekt och samlad efter att ha fött ett barn sänder ut märkliga signaler till andra kvinnor som befinner sig i samma situation. Experter menar att Meghan inte skriver under på det.

Annons

4. Platsen

Det ryktas att Meghans och Harrys baby inte kommer att födas på Lindo Wing på St Mary’s hospital. Anledningen? Inför Kates förlossningar har man haft speciella parkeringsrestriktioner utanför sjukhuset i veckor innan nedkomst. Så är inte fallet denna gång. Inga restriktioner finnes. Det ryktas att prinsparet istället valt ett sjukhus närmare Frogmore Cottage i Windsor, där Meghan och Harry bor.

5. Nervositeten

Meghan sägs vara väldigt nervös inför sin stundande förlossning. Förståeligt, givetvis. Hon är rädd för kejsarsnitt, för att inte kunna röra sig efteråt, och hon vill inte ha någon ytterligare press på sig, utöver pressen att föda. Hon vill inte känna pressen att hon måste ställa upp inför pressen: vacker, vän och perfekt sammansatt.

Läs mer:

Foto: TT

Annons