7 roliga detaljer i nya bilderna från Haga slott!

Prinsessan Estelle och prins Oscar tvättar händerna på Haga.

Från Victorias och Daniels diskho till det oväntade tvålvalet. Här är sju detaljer i de nya bilderna från Haga slott!

Oj vad vi alla tvättar händerna just nu… Och Victoria, Daniel, Estelle och Oscar är inga undantag. Bilderna som de lade ut på Kungahusets instagram är tagna hemma på Haga – och vi har spanat in sju roliga detaljer:

1. Det är kronprinsessan Victoria själv som har fotat, med sin mobiltelefon.

Hemma hos Victoria och Daniel på Haga

2. Hemma hos kronprinsessfamiljen på Haga slott är det oväntat nog inte den vanliga flytande tvålen på pumpflaska som gäller. Nej, titta noga så ser du att där kör de med ”fast” tvål av den traditionella, rektangulära sorten. Kanske lite extra lyxig? Men tvättsvampen är minsann av budgetmodell.

3. Nu måste du kolla in prins Oscars arm! Kungliga barn går ju också loss med färglådan och ritar lite snyggt på sig själva… Och kanske på väggarna också? Eller vad tror du?

Prins Oscar och prinsessan Estelle tvättar händerna på Haga

Gulliga Oscar, han har kluddat på båda armarna för säkerhets skull.

4. Tvätthon är i rostfritt stål och infälld i marmorskivan – som har avfasade hörn. Mindre risk att något av barnen gör sig illa när de kommer farande.

5. Prinsessan Estelles guldhalsband kommer från Kreuger Jewellery och hon har troligen fått det i present av designern själv, mammas bästis Caroline Kreuger. Men annars kostar halsbandet hela 6 000 kronor. Det kan du läsa mer om HÄR.

Prins Daniel hjälper prinsessan Estelle och prins Oscar att tvätta händerna på Haga.

Den kungliga tvålen.

6. I håret har Estelle en snodd från Ia Bon och guldarmbandet med det lilla hjärtat är enligt uppgift från Sophie by Sophie.

7. Sist men inte minst, spana in prins Daniels hemmalook: Reklamtröja med tryck!

Kronprinsessfamiljen: Tvätta händerna!

Kronprinsessan Victoria tog bilderna både för att uppmärksamma Världsvattendagen och det faktum att det är livsviktigt att tvätta händerna just nu i dessa Covid-19-tider.

”I Sverige har de allra flesta god tillgång till tvål och rent vatten i kranen. Men runtom i världen har 785 miljoner människor inte tillgång till rent vatten. 3 miljarder människor har inte heller möjlighet att tvätta händerna med tvål och vatten” skriver kronprinsessfamiljen i sitt Instagram-inlägg.

LÄS MER: Hovet: ”Nu väljer kungen och drottningen att inte träffa barnbarnen”

LÄS MER: Se bilden – Oscars härliga roll som charmprins!

prins oscar

Prins Oscar kikar ut.

Foto: Kronprinsessan Victoria/Kungl. Hovstaterna/Instagram, TT, Linda Broström/Kungl. Hovstaterna.