Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Förbudet inom kungafamiljen: Det får Victoria absolut inte prata om

22 feb, 2023, 11:00 
Victoria, Kung Carl Gustaf
Kronprinsessan Victoria ska helst hålla sig ifrån att prata om det känsliga ämnet.
Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Kronprinsessan Victoria är som väl känt Sveriges tronarvinge.

Den dag kungen somnar in förväntas hon vara redo att ta över tronen omgående. Victoria har sorgligt nog behövt förbereda sig för den historiska dagen under hela sitt liv.

KUNGEN – se unika trailern till nya storfilmen här!Brand logo
KUNGEN – se unika trailern till nya storfilmen här!

Döden kommer alltid vara ett svårt ämne att ta på, det kan nog de flesta hålla med om. Det är något oundvikligt som drabbar oss alla, kungliga som okungliga.

Kungens hälsa har varit i stort fokus

Nyligen genomgick kungen en operation med titthålsteknik i hjärteområdet. Hovet kunde under måndagen bekräfta att operationen hade gått helt enligt planerat.

"Operationen har gått enligt plan och Kungen mår bra. Kungen tackar för allt stöd och den värme som visats honom, och känner tacksamhet över svensk sjukvård."

Annons

I Karin af Klintbergs nya dramatisering "Kungen" rör man det tabubelagda ämnet – att monarken en dag kommer gå bort.

När den omvälvande dagen kommer är det ingen som vet, men det står klart att ämnet "döden" är mycket laddat inom familjen.

Kungen
Kungafamiljen undviker gärna att prata om den dagen kungen går bort.

Victoria i tårar – laddade ämnet inom kungafamiljen

Kronprinsessan Victoria kommenterade nyligen sin pappas hälsa då hon var iväg på statsbesök i Australien.

Hon uttryckte då ett lugn till situationen och menade att hon hade mycket förtroende för sjukvården inför hans kommande operation.

– Det är väl tyvärr sånt som ibland behöver ske. Men personligen känner jag mig väldigt trygg med att pappa kommer att vara i goda händer. Och jag är tacksam för den hjälp som man faktiskt kan få i Sverige, sa kronprinsessan då till TT.

Annons

Victoria medverkar i en scen i Karin af Klinbergs nya dokumentärfilm om kungen. Med tårfyllda ögon berättar hon att hennes pappas frånfälle inte är något man pratar om i familjen.

Filmen skapare Karin af Klintberg har stor förståelse att ämnet är svårt att ta i för kungligheterna:

– Både hon och jag satt med en tår i ögat, säger hon. Det är aldrig lätt att tänka på ens föräldrars frånfälle och man gör ju inte gärna det. Det är ju jobbigt att tänka på, säger dokumentärskaparen till Expressen.

Kronprinsessan Victoria
Kronprinsessan talar ogärna om sin pappas bortfall.

Foto: TT

Annons