Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Läkarens besked: Kungen måste vara kvar på sjukhus

21 feb, 2023, 08:19 

Kung Carl Gustaf har inte fått lämna sjukhuset efter hjärtoperationen.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

I måndags höll Sverige andan och tummarna för att kung Carl Gustafs hjärtoperation skulle falla väl ut.

Senare under dagen kunde hovets informationschef Margareta Thorgren bekräfta för Svensk Damtidning att allt gått enligt plan och att kungen mådde bra.

Silvias stöd! Efter kungens hjärtoperation – det händer nuBrand logo
Silvias stöd! Efter kungens hjärtoperation – det händer nu

Drottningen har hälsat på kungen efter operationen. Kungen hälsar och tackar för allt stöd och den värme som han känner att han har fått. Han är också tacksam att allt har gått väl och den svenska sjukvården, sa Margareta Thorgren.

Annons
Kung Carl Gustafs hjärtoperation gick enligt plan
Kung Carl Gustafs hjärtoperation gick enligt plan.

Läkarens ord: ”Han är inte utskriven”

Kungen är efter operationen kvar på sjukhuset. När han kan tänkas åka hem till Drottningholm och Silvia är i skrivande stund oklart, men han kommer att bli kvar på sjukhus några dagar till.

– Han kommer att vistas några dagar på sjukhuset. Han är inte utskriven, säger kungens livmedikus Viveka Frykman Kull till Expressen och fortsätter:

Annons

– Vi kommer att följa upp honom inom sjukvården på sedvanligt sätt som man gör efter ett sådant här ingrepp.

Kungen måste ställa in kommande uppdragen

Margareta Thorgren säger till Svensk Damtidning att det är livmedikusen som bestämmer när det är dags för kungen att lämna sjukhuset.

De kommande två veckorna kommer han ägna åt att återhämta sig, vilket innebär att alla inplanerade uppdrag de kommande dagarna skjuts upp.

– Kungen kommer behöva vara i stillhet och ha en återhämtningstid på ungefär 14 dagar. Programmen för kungens del som varit inplanerade är skjutna på framtiden, fram tills den 3 mars, säger Margareta Thorgren.

Drottning Silvia och kung Carl Gustaf
Kung Carl Gustaf kommer att bli kvar på sjukhus.

Foto: TT

Annons